Kezdőlap / Cikkek / Így spórolj időt ikonrendezéssel – mert nem mindegy, hogy hova helyezed okostelefonod ikonjait

Így spórolj időt ikonrendezéssel – mert nem mindegy, hogy hova helyezed okostelefonod ikonjait

Hányszor nézünk rá okostelefonunk kijelzőjére egy nap? Egy tanulmány ismertette a meghökkentő tényt, miszerint egy átlagos okostelefon felhasználó naponta 2716-szor érinti meg telefonjának kijelzőjét.

Hosszú perceket, órákat töltünk el telefonunkat nyomogatva: most megnézem az üzeneteimet, aztán ellenőrzöm az e-maileket. Ez után megnézem, ki jelölt ismerősnek a Facebookon, ki akar követni az Instagramon, milyen állásajánlatokat kínál a LinkedIn. Aztán fel kell hívnom anyuékat, hogy holnap velük ebédelek, ez után pedig törlöm a telefonom memóriáját, mert már panaszkodik a készülék.

Nem is gondolnád, hogy a megfelelő ikonrendezés milyen sok időt spórolhat neked. De hogyan is csoportosítsd az alkalmazások ikonjait, hogy takarékoskodj az idővel?

A kezdő képernyő

Teljesen egyértelmű, mondanunk sem kell, hogy a kezdő képernyőre azokat az alkalmazásokat kell elhelyezned, amelyeket a leggyakrabban használsz. Itt nincs jól bevált formula, hiszen mindenkinek mások a böngészési szokásai. Gondold át alaposan, hogy Te melyik alkalmazásokat nyitod meg a leggyakrabban, és ezek már mehetnek is a fő kijelzőre.

Rendezés kategóriák szerint

Folyamatosan újabb és újabb alkalmazások jelennek meg, a kínálat így már-már végtelennek mondható. Ha sok, hasonló tematikájú appod van, érdemes mappákba rendezned őket.

Rendezés a használat gyakorisága szerint

Ahogy már említettük, a leggyakrabban használt appokat érdemes a fő kijelzőre helyezned, a ritkábban használtakat pedig a képernyő jobbra, esetleg balra húzásával érheted el. A rendszer hátránya, hogy az alkalmazások tengerében egy idő után nehezen tudsz eligazodni.

Rendezés színek szerint

Bár sokan nem gondolnák, az alkalmazásikonok színei alapján is könnyedén rendezheted az appokat. Ez főként a fotografikus memóriával számolóknak lehet megoldás. Ez alapján a kék Facebook és Twitter mehet egy mappába.

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Legjobb 5G telefonok [2021]

Amikor beköszöntött az 5G korszak, elég nagy felhajtás volt körülötte, hogy káros az egészségre, elpusztulnak …