Huawei Matebook: elegancia és teljesítmény

A Mobile World Congress egy minden évben megrendezett esemény, melyen a telekommunikációs, mobil eszközök játsszák a főszerepet. 2016-ban a Huawei nem új mobillal, inkább egy elegáns tablettel állt elő Barcelonában, ahol a rendezvény helyet kap.

A termék nem csupán professzionális használatra alkalmas, hanem azok számára is ideális lehet, akik egy könnyen hordozható tabletre vágynak. Lássuk csak bővebben, mire képes az eszköz!
A táblagép alumíniumból készült és talán legnagyobb előnyének számít, hogy nagyon könnyű, mindössze 640 grammot nyom. Vastagsága mindössze 6,7 mm, így kényelmesen elfér a kézben. Nyilvánvaló tehát, hogy kényelmesebb a hordozhatósága, mint a Surface eszközöknek.

A képernyő 2160×1440-es felbontású, kijelzője 12 hüvelykes, így az azon megjelenő képek gyönyörűek, élesek. Ami a hangot illeti, a Huawei Matebook egész jól teljesít: két jó minőségű Dolby hangszóróval számol.

A gép Windows 10-et futtat és hardvere is erős. Processzora Intel M, emellett 4 vagy 8 GB-os RAM és 128, 256 vagy 512 GB-os SSD kerül a házba. Az Intel M teljesítménye valamivel kisebb, mint a negyedik generációs I5-nek, de az SSD meghajtók gyorsasága ideális az irodai munkához, a programozáshoz, netezéshez és gyakorlatilag mindenhez…a nagy igényű játékok futtatását leszámítva.
A tablet mellé billentyűzetet és érintőtollat is lehet külön vásárolni. A billentyűzet háttérvilágítással és jó minőségű touchpaddal számol, a toll pedig ideális a képernyőre való jegyzetelésre, ráadásul még egy kis lézerfényt és gombot is beleépítettek, melyek segítségünkre lehetnek prezentációk során.

Egyéb fontos jellemző például, hogy a Matebook aksija akár 10 órán keresztül is bírja a bevetést, előlapi kamerával és ujjlenyomat-érzékelővel és C típusú USB-porttal is ellátták. Egy kis extra: bármely Huawei márkájú okostelefonnal össze lehet kapcsolni.

Comments

Rólunk Katona-Kis András