Huawei GPU Turbo | Így turbózd fel a Huawei-ed!

A Huawei nem hiába áll a dobogón a legnépszerűbb okostelefon eladók/gyártók rangsorában. A termékcsaládjukba tartozó eszközök nem csak ár/érték-arányukat tekintve kiemelkedők, hanem a cég is igyekszik tenni azért, hogy a kiadás után is frissen tartsák a produktumaikat. Ezúttal egy kis teljesítmény-boosttal kedveskednek a Huawei és Honor tulajoknak.

A Huawei a CES Asia rendezvényen jelentette be, hogy mely eszközök fogják megkapni és nagyjából mikor a Huawei GPU Turbo nevű kiegészítést. Mivel a legtöbb Huawei és Honor okostelefon Kirin lapkával van felszerelve, így ezt a funkciót szoftverfrissítéssel több modellre is el tudják hozni. A Honor Play volt az első készülék, ami megkapta a Huawei GPU Turbo funkciót, novemberig pedig több típusra is meg fog jelenni a megfelelő frissítés.

Mi is pontosan ez a Turbo mód? Lényegében, ha ezt bekapcsoljuk, akkor a mobil grafikus gyorsítója 60%-kal jobb teljesítményre lesz képes és mindemellett 30%-kal kevesebbet fogyaszt. A technológia tulajdonképpen megnöveli a grafikus, és csökkenti az energiafelhasználási képességeket, tehát jobb lesz a telefon, mégsem fogyaszt sokkal többet a hardver. A Huaweinek ezt sikerült egy olyan intelligens algoritmussal megoldania, ami kvázi megmondja a GPU-nak, hogy mi lesz a következő utasítás, mi lesz a következő lépés, amit számolnia kell. Ehhez hozzáadódik, hogy nem minden CPU és GPU magnak kell állandóan bekapcsolnia/működnie, tehát kisebb az energiaigénye is a telefonoknak. A GPU Turbo mód először a PUBG Mobile és a MOBA Mobile Legends: Bang Bang címeket támogatja majd, de a lista később tovább bővül.

Melyik telefonokra, mikor érkeznek meg a frissítések?

Július/augusztus – Huawei P20, Huawei P20 Pro, Huawei Mate RS, Nova 2, Honor 10, MediaPad M5, Mate 10, Mate 10 Pro, Honor V10

Augusztus – Nova 3e, Enjoy 8 Plus, Enjoy 7S, Honor 9 Lite, Honor 7X

Szeptember – Mate 9

Október – Huawei P10, Honor 9, Honor 8 Pro

Érdekelne valamelyik Huawei, vagy Honor okostelefon? Kattints a megfelelő terméknévre!

Comments

Rólunk Katona-Kis András