Kezdőlap / Cikkek / HP Pavilion X360 teszt | a prémium sokoldalúság

HP Pavilion X360 teszt | a prémium sokoldalúság

Te is imádod a többfunkciós termékeket? Nem vagy ezzel egyedül. Mindenki rajong a kompakt megoldásokért, legyen az porszívó vagy okosóra. Természetesen ez nagyban kihat a mostani notebookokra is. Ezért hoztuk el nektek ma a HP Pavilion X360-ast, amely a notebookok között a convertible, azaz átalakítható kategóriába tartozik. Azoknak, akik még nem találkoztak ezzel a csoporttal, eláruljuk, hogy a convertible annyit tesz, hogy mikor megunjuk a gépelést, esetleg befejezzük aznapi teendőinket, egy szempillantás alatt átalakíthatjuk kis masinánkat tabletté, és jöhet a játék vagy a filmnézés!

A külső – letisztultság és profizmus

A notebook kívülről ebben az esetben is, mint ahogy a legtöbb HP terméknél a letisztultság és a profizmus jellemzi. Ezt már csomagolásából is könnyen kitalálhatjuk: egy sima barna dobozban érkezik meg hozzánk a notebook amelyben a fontosabb leírásokon kívül csak egy táp-kábel lapul. A Pavilion kívülről egy ezüstös műanyag borítást kapott, de ez ne ijesszen meg senkit, ha megfogjuk, kifejezetten prémium hatást kelt a kombináció. A notebookba beépítve található az akkumulátor. Az összeszerelés minőségét pedig most sem érheti kritika: a prémium borítás mellett az illesztéseknél nincsen hézag vagy nagyon éles sarok. A laptop képernyő részét tartó zsanérok 360 fokban tudnak fordulni (erről is kapta a nevét a notebook), ezzel biztosítva a gyors tabletté alakítást. Azonban rájuk sem lehet panasz: nagyon stabilan tartják a képernyőt.

A notebook oldalán a különböző csatlakozókat és kimeneteleket szemügyre véve megbizonyosodhatunk arról, hogy a Pavilion is hozza azt, amit egy ilyen notitól elvárunk. Jobb oldalon találhatunk egy kártyaolvasót, két USB 3.1-es portot és egy USB Type-C csatlakozót, valamint egy HDMI kimenetet. De ezen kívül itt található még a notebook töltőjének bemenete is. A notebook másik felén található a bekapcsológomb, egy kis állapotjelző led, a hangerőszabályozó billentyűk, valamint egy 3,5 MM-es Jack kimenet is.

A notebook billentyűzete kimondottan kiemelkedőre sikeredett. A gombok rövid úton járnak, érezhető, hogy mikor nyomjuk le őket. A nyomáspont továbbá kellemes, de talán ami a legfontosabb az, hogy a billentyűk nem hangosak. A HP fejlesztői felismerték, hogy azoknak is fontos a billentyűk megvilágítása, akik nem feltétlenül játékra használják notebookjaikat, így a HP Pavilion X360 is kapott egy hangulatos világítást. A notebook ClickPadnek nevezett touchpad-ja támogatja a multitouch gesztusokat és nagyjából 9,5×6,5 cm-es. Ez bőven elég ahhoz, hogy különböző ujjmozdulatokat végezzünk rajta, de ha valaki nem preferálja ezt a technikát, akkor az nyugodtan ki is kapcsolhatja azokat.

Érdekelne videós tesztünk is a HP Pavilion X360-ról? Tessék!

A belső – friss és modern

A HP Pavilion X360 többféle kijelző mérettel is kapható. Tesztalanyunk 14 hüvelykes panellel érkezett hozzánk, azonban vannak más verziók is belőle. A mérettől eltekintve minden kijelző ugyan azt tudja: egy Multi-Touch IPS WLED érintő kijelző található bennük (ennek köszönhetően alakítható át tabletté a notebook). Érintésérzékenyek és összesen 10 ujjat képesek egyszerre kezelni. A kijelző felbontása FullHD-s, a széles 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően pedig a színek sokkal élénkebben látszanak rajta. Az érintőképernyő-technológiának köszönhetően közvetlenül a képernyőről is lehet vezérelni a számítógépet, tehát összehajtás nélkül is lehet tabletként használni.

A notebook hangszórója a billentyűzet fölött, a perforált rész mögött helyezkedik el. A B&O minősítéssel illetve a hozzá tartozó HP Audio Boost programmal utánozhatatlan, gazdag hangzásvilágot biztosít. A hangzás összességében kellemes, elég hangos és nem recseg, így filmezéshez, zenehallgatáshoz is kiváló adottságokkal rendelkezik.

De nem csak a notebook kijelzője az egyetlen, amiből több verzió is a piacra került. A Pavilion X360 több fajta Intel-processzorral kerülhet a megrendelőkhöz. Tesztalanyunkban például egy i5-10210U processzor dübörgött. Ezen kívül a notebookban található még 8 GB RAM és egy Intel UHD Graphics grafikus vezérlő is. Végül, de nem utolsó sorban nem fejezhetjük be az elemzést anélkül, hogy megnéznénk a notebook akkumulátorát. Az ilyen típusú notebookok általában nem használnak fel sok energiát, ez pedig tesztalanyunkra is teljes mértékben igaz. Ha csak keresünk rajta, vagy filmezünk rajta, akkor óránként körülbelül 8 wattot fogyaszt, így üzemideje töltés nélkül olyan 5-6 óra közé tehető. Azonban, hogy ha több programot használunk egyszerre rajta akár 1,5 óra alatt is megadhatja magát.

Összefoglalás

Összességében egy nagyon sokoldalú gépet alkotott meg a HP, amit nyugodt szível tudunk ajánlani otthoni és irodai használatra, sőt akár iskolába is. Fontos szempont, hogy a Pavilion X360 10. generációs Intel processzorral szerelt, ami garancia arra, hogy ebbe a notebookba azok is befektethetnek, aki évekre szeretnék biztosítani maguknak a hardver eszközüket. Ráadásul nemcsak a processzor, hanem az egész gép mögött rengeteg tervezés, tudás, tapasztalat áll, így a gyártó 3 éves garanciával vállal rá. Hajlékonyságának köszönhetően kevés helyet igényel, könnyed, és a család többi tagja is ki tudja használni. Így bátran ajánljuk annak, aki egy megbízható, kompakt, többfunkciós notebookot szeretne!

Megvásárolnád a HP Pavilion X360-ast?

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Villanyszámla csökkentése az új rezsi tükrében

Nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk szempontjából sem mindegy, hogy mennyi villanyt, vizet és …