Kezdőlap / Tesztek / HP Pavilion Aero 13 | Pehelysúlyú bajnok

HP Pavilion Aero 13 | Pehelysúlyú bajnok

A HP Pavilion Aero 13 már akkor meglepetést okozott, amikor a dobozát kézhez kaptam, ugyanis annyira könnyű volt, hogy szinte hihetetlennek tartottam, hogy benne van a notebook. Valóban kicsi, 13,3” notebookról beszélünk, a mérlegen csupán 947 grammot nyom.

Amit a doboz rejt

Dobozából kivéve a notebook mellett a szokásos papírokat és a töltőjét kapjuk. A laptop mérete 297 x 209 x 16,9 mm. A magnézium dizájn jól áll neki, körbenézve a tetején középen az ezüstösen tükröződő HP logó, felső élén pedig egy dizájn csík köszön vissza. Az ezüst mellett rózsaarany és fehér színben is kapható, így mindenki megtalálhatja a számára szimpatikus megjelenéssel rendelkezőt.

Ha kíváncsi vagy, mit tud egy olyan notebook, amit könnyedén hordozhatsz, akkor nézd meg tesztvideónkat!

Járjuk körbe a gépet!

Bal oldalán HDMI, USB-A 3.0, USB-C 3.1, amin keresztül akár tölthetjük is, valamint kombinált 3,5 mm jack található.

Jobb oldalán még egy USB-A 3.0 és a gyári töltő csatlakozója foglal helyet a töltést visszajelző LED jelzővel.

Hátulján egy elegáns Pavilion felirat és két apró gumitappancs, amikre nyitott állapotban támaszkodik.

Alján esztétikusan elhelyezett két gumicsík, szellőző- és a hangszóró rácsok helyezkednek el.

Kinyitva az első szembetűnő dolog a minimalista kávák által körülölelt 16:10 képarányú tükröződésmentes matt kijelző, ami WQXGA (2560×1600) felbontású IPS LCD remek betekintési szögekkel, 60Hz képfrissítéssel és 400nit fénysűrűséggel. A felső kávában mikrofont és HP Wide Vision 720p HD kamerát kapunk, ami megfelelően teszi a dolgát.

A HP Pavilion Aero 13 billentyűzete kétfokozatú fehér háttér világítással rendelkezik, amit akár ki is kapcsolhatunk. Gépelni kényelmes rajta, a billentyűk útja és nyomása kényelmes. A touchpad egyszerű, letisztult, tőle jobbra láthatjuk az ujjlenyomat olvasót és az AMD Radeon és Ryzen matricákat. Bal oldalon szintén egy Pavilion feliratot helyeztek el.

Kicsi a bors, de erős!

A külcsín után nézzük, mi lapul a motorháztető alatt! A processzor egy AMD Ryzen-5-5600U 6-magos 2,3 GHz-es 16M cache-sel és maximum 4,2GHz-es működési órajellel. A grafikus vezérlő AMD Radeon Graphics. Memóriából 8GB DDR4 3200MHz, míg tárhelyből 512GB M.2 SSD került bele.

Akár egy gamert is kiszolgál

Bár nem játékra termett, azért ezzel-azzal el lehet vele játszani. A manapság menő streaming szolgáltatásokkal (például a Stadia), akár olyan játékokkal is játszhatunk mindenféle melegedés és ventilátor felpörgés nélkül, amik még a komoly gamer notebookokat is megizzasztatnának.

A hangzásért Bang & Olufsen által hangolt hangszórók a felelősek, amelyek valóban kiemelkedő hangzást biztosítanak a közel zajtalanul működő notebooknak.

Aki számára fontos a környezettudatosság, érdemes tudnia, hogy olyan ENERGY STAR tanúsítvánnyal rendelkezik – pontosabban az EPEAT Gold minősítéssel, ami azt jelenti, hogy fogyasztás után újrahasznosított, óceánból kihalászott plasztikból készültek műanyag részei.

Vezeték nélküli kapcsolatra Wi-Fi 6 és Bluetooth 5.2 áll rendelkezésre. TPM chippel is rendelkezik, ami előfeltétele a Windows 11-nek, amivel előtelepítve érkezik a készülék.

A HP 36 hónapos garanciája biztosíték a hosszútávú megbízható használatra.

Összegzés

Ezt a kis aranyost bátran ajánlom bárkinek, aki egyszerű munkavégzésre, átlagos irodai feladatokra, filmezésre keres mérete miatt könnyen hordozható, fürge notebookot.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb lézernyomtató [2022] – Segítünk választani!

A 3 legjobb lézernyomtatót az alapján választottuk ki, hogy melyik az abszolút király, valamint melyiket …