Hogy bírja a strapát egy Zenbook?

Az ASUS-nál igyekeznek odafigyelni arra, hogy ami elhagyja a gyárat, az olyan minőségben legyen, amire még évek múltán is büszke lenne a cég. Mielőtt a vásárló kézhez kapná, az adott típus több darabja is komoly teszteken esik át, amin az adott produktum strapabíróságát figyelik. Nézzük is, hogyan teszik ezt a Zenbookok esetében!

Az alábbi videót még áprilisban tette közzé az ASUS, amiben bemutatják nekünk, hogy prémium ultrabook szériájuk termékei, a Zenbookok milyen próbákat állnak ki a gyárban. Rendesen megharcolnak a gyárban azért, hogy a „Zen” állapotból egy kicsit ki tudják zökkenteni a csúcskategóriás notebookokat.

Az egyik teszten például 0 és 40 fokos hőmérsékletnek teszik ki az aktívan dolgozó Zenbookokat, amiknek egy 80%-os páratartalmú levegővel teli, 40 fokos kamrában is helyt kell állniuk. Szegény notebookunk elég sokat zötykölődik a táskánkban, velünk együtt, így jó, ha bírja a komolyabb rázkódást: 5 és 500Hz közötti vibrációs hatásnak kell ellent állnia a gépek testének. A vibráció után egy kis nyomás-teszt? Miért is ne! 25 kilós pressziónak kellett ellent állnia a Zenbook borításának. A külső mellett a belső is számít, nem igaz? A billentyűzetet is meg kell hajtani, hogy lássák, megfelelő-e a konstrukció: 10.000.000 leütésre van hitelesítve a Zenbook, így a billentyűzetnek egy komoly „nyomorászógéppel” kell szembenéznie.

Elgondolkodott már valaki azon, hogy hányszor nyitotta fel a notebookja fedelét eddig, mióta megvan neki a gép? Az ASUS-nál 20.000 nyitás-zárás folyamatot játszanak végig, hogy a legelvetemültebb felhasználó nyitogatási szokásainak is megfeleljen a masina. A borítást és az összeállítást érintő tesztek mellett a kijelző minőségére is igyekeznek odafigyelni, így a panel reszponzivitását és az érintések pontosságát is tesztelték.

Érdekelnek a további tesztek is? Nézd meg az ASUS videóját!

Comments

Rólunk Katona-Kis András