Google Play játékok PC-n? | Igen, már ez is elérhető!

A Google hivatalosan is elindította a Google Play Játékok béta verzióját Windows PC-n, amely lehetővé teszi az Android-mobiljátékok élményét számítógépen. Ez a régóta várt funkció új kapukat nyit a játékosok számára, és rengeteg előnnyel jár.

Milyen játékok érhetőek el?

Jelenleg nem minden Play Áruházban elérhető játék futtatható PC-n, de a kínálat folyamatosan bővül. A népszerű címek között megtalálható az Asphalt 9: Legends, a Last Shelter: Survival, a Clash of Clans, a Clash Royale, és még sok más. A teljes listát a Google Play Játékok weboldalán lehet böngészni.

Rendszerkövetelmények

A Google Play Játékok futtatásához Windows 10 vagy újabb operációs rendszerre, 10 GB szabad tárhelyre, Intel UHD Graphics 630 vagy hasonló, esetleg jobb grafikus kártyára, 4 fizikai magos processzorra (bizonyos játékokhoz Intel CPU szükséges), 8 GB RAM-ra, Windows rendszergazdai fiókra és bekapcsolt hardvervirtualizációra* van szükség.

De mi is az a hardvervirtualizáció?

Egy olyan technológia, amely lehetővé teszi, hogy egy fizikai számítógépen egy vagy több virtuális számítógépet hozzunk létre. Ezek a virtuális gépek önálló operációs rendszerrel és szoftverekkel rendelkeznek, és ugyanúgy futnak, mint a fizikai gépek. Lényegében egy android rendszerkörnyezet fog futni a Google Play desktop alkalmazásában, ami képes futtatni az androidos játékokat.

Kinek ajánljuk?

A Google Play Játékok PC-s verziója azoknak a játékosoknak ideális, akik:

  • Szeretnének nagyobb képernyőn játszani mobiljátékaikkal.
  • Erősebb hardverrel rendelkeznek, mint a telefonjuk, és jobb játékélményt kívánnak.
  • Több játékot szeretnének egyszerre futtatni anélkül, hogy váltani kellene a készülékek között.
  • Egérrel és billentyűzettel szeretnének játszani.

Előnyök

  • Nagyobb képernyő: A mobiljátékokat a PC-n játszva sokkal élvezetesebb a nagyobb képernyőnek köszönhetően.
  • Jobb teljesítmény: A PC-k általában erősebb hardverrel rendelkeznek, mint a mobiltelefonok, így a játékaid simábban és gyorsabban futhatnak.
  • Többjátékos élmény: A Google Play Játékok PC-s verziója megkönnyíti a barátaiddal való játékot és akár streamelheted is.
  • Egér és billentyűzet: Bizonyos játékok jobban élvezhetők egérrel és billentyűzettel, mint érintőképernyőn.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.