Kezdőlap / Cikkek / Google Pay változások

Google Pay változások

A Google Pay alkalmazásból Google Wallet lesz, amely új dolgok kezelésére is képes lesz. Biztosan van aki emlékszik még, hogy a Google online fizetési rendszerét már korábban is Google Walletnek hívták, aztán ez alakult át Google Pay-re.

Hogy most miért is a névváltoztatás? Mivel a Google Pay-el lehetett már eddig is pl. repjegyeket, foglalásokat kezelni, így ezt a funkciót továbbfejlesztve nem csak hűségkártyákat, hanem akár személyes iratokat is tárolhatunk benne, ami már tényleg olyanná teszi, mint egy digitális pénztárca, amiben szintén nem csak pénzt tartunk.

Akinél be van állítva az automatikus frissítés, ott automatikusan Google Walletre frissül a Google Pay, a többieknek manuálisan kell azt frissíteni.

Az adatvédelem és biztonság miatt sem kell túlzottan aggódnunk, hiszen ezeket nagyon fontosnak tartja a Google. Ha elveszítenénk telefonunk, akkor azt a Készülékkereső szolgáltatással könnyedén megkereshetjük, de akár távolról törölhetünk is róla minden adatot, így senki nem élhet vissza személyes adatainkkal, fizetőeszközeinkkel.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Villanyszámla csökkentése az új rezsi tükrében

Nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk szempontjából sem mindegy, hogy mennyi villanyt, vizet és …