Kezdőlap / Hírek / Golden Joystick Awards 2018 | 2018 legjobb játékai!

Golden Joystick Awards 2018 | 2018 legjobb játékai!


Lassan közeledik az év vége és a jelentősebb címek nagy része már megérkezett a boltok polcaira (pár kivétel persze még akadhat), így ideje kiosztani a 2018-as naptári év legjobbjainak járó díjakat. Elsőként a Golden Joystick Awards győzteseit mutatjuk be nektek, kategóriánként.

Összesen 23 díjat osztottak ki november 16-án a gamer szférában mérvadó Gamesradar weboldalon leadott szavazatok alapján. A komplett listát lejjebb találjátok, de a fontosabb, vagy meglepőbb eredményeket úgy döntöttünk, hogy egy kicsit kivesézzük.

A legjobb történetmesélés/hang és az év Playstation játéka: God of War

Kratos visszatért és a háború görög istene ezúttal a skandináv mítoszvilág csontjait is rommá törte a God of War 2018-as kiadásában. A látványos PS-exkluzív játék nem csak zseniális zenei világával, de összetett és remekül megírt (na meg a brutalitástól sem mentes) történetével is megfogta a szavazókat. Saját platformján az év legjobbja lett, így az év stúdiójának megválasztott SIE Santa Monica abszolút elégedett lehet a GoW idei teljesítményével.

Az év esport játéka: Overwatch

A Blizzard egyik aranytojást tojó tyúkja az Overwatch. Folyamatosan kapja az újabbnál-újabb tartalmakat (bár a „folyton frissülő” kategóriában nem ő, hanem a World of Tanks zsebelte be a díjat) s még mindig iszonyú mennyiségű játékost mozgat meg, a köré szervezett esport-versenyek pedig a legnézettebbek közt vannak. Ugyan nem ez lett az év kompetitív játéka, de olyan esport játékok mellett húzta be a címet, mint a FIFA 18, a Rainbow Six Siege vagy a CS:GO.

Az év színészi teljesítménye: Detroit: Become Human

A Quantic Dream a történetmesélés egyik legnagyobb császára a játékok piacán, így kissé meglepő is lehet, hogy a humanizált robotokat bemutató sci-fi játékuk, a Detroit: Become Human nem ebben a kategóriában húzta be a legjobbnak járó díjat. A játékba fektetett, a valósághűség legmagasabb fokait elérő karakter animációk eléréshez nagyszerű háttér- és színészi munka kellett, ami meg is hozta a gyümölcsét: Bryan Dechart színészi munkáját díjazták, aki az egyik főszereplő, Conor karakterét „játszotta el”.

Az év Xbox játéka: Forza Horizon 4

A Microsoft-exkluzívok konzolos versenyében (a legtöbb játék, ami ebben a kategóriában szerepelt, tulajdonképpen a PC-s vonalon is indítható lett volna) az egyik legnagyobb keletű autós játék végzett. A Forza Horizon 4 évszakváltós brit settingjével, méretes autó-felhozatalával és az arcade-versenyélménnyel rászolgált a díjra (bár fura, hogy „csak” egy autósjáték volt az, ami végül a kategória legjobbjának bizonyult… na meg az, hogy a kezdetben nagyot hasalt, és magát az utóbbi időben összekaparó, No man’s Sky-t egyáltalán nevezték).

Év Nintendo játéka: Octopath Traveler

A tavalyi évben a Zelda: The Breath of Wild nagyon magasra tette a lécet, s ha az Octopath Traveler nem is lett akkora siker, mint Link története, de a kritikusokat és a játékosokat egyaránt meggyőzte. Különleges képi világával és remekbeszabott történetével, hosszantartó élvezetet nyújt, ez a klasszikus JRPG elemekre épülő játék, bár pont utóbbi tényező lehet az, ami többeket elriaszt majd.

Az év játéka: Fortnite: Battle Royale

A 2018-as év egyértelműen a battle royale játékok diadala, hiszen a Fortnite mellett a PlayerUnknown’s Battlegrounds volt az év másik meghatározó címe (aminek telefonos kiadása lett az év legjobb mobil játéka). A műfaj lényege, hogy egy méretes térképre 100 játékos kerül be, s a végén csak egy győztes jön ki. A Fortnite-ot folyamatosan frissíti és különböző extra eseményekkel tartja fent a körülette lévő hype-ot az Epic Games csapata.

Hogy szerintem is ez lett-e az év játéka? Nos, amit elért a Fortnite, az tényleg zseniális, hiszen óriási rajongói tábort épített, egy egyszerű, de nagyszerűen kezelt mechanika köré. Részemről a sztori-vezérelt, nem kompetitív játékok előbb szerepelnek a listán, így a God of War, vagy a Read Dead Redemption 2 számomra sokkal „hívogatóbb” címek…de ez én vagyok.

Számotokra mi volt az év játéka?

A végére lássuk a teljes listát:

Az év játéka: Fortnite: Battle Royale

A legjobb történetmesélés: God of War

A legjobb kompetitív játék: Fortnite Battle Royale

A legjobb kooperatív játék: Monster Hunter: World

A legjobb vizuális dizájn: God of War

A legjobb indie játék: Dead Cells

A legjobb hang: God of War

Az év még futó játéka: World of Tanks

Az év színészi teljesítménye: Bryan Dechart (Connor – Detroit: Become Human)

Az év esport játéka: Overwatch

Az év VR játéka: The Elder Scrolls 5: Skyrim VR

Az év studiója: SIE Santa Monica Studio

Az év új streamere / közvetítője: Bryan Dechart és Amelia Rose Blaire

Az év mobiljátéka: PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile

Az év PC játéka: Subnautica

Az év PlayStation játéka: God of War

Az év Xbox játéka: Forza Horizon 4

Az év Nintendo játéka: Octopath Traveler

Az év áttörése: Unknown Worlds

A legjobban várt játék: Cyberpunk 2077

A kritikusok kedvence: Red Dead Redemption 2

Életműdíj: Hidetaka Miyazaki (FromSoftware)

Az év kiemelkedő teljesítménye: Xbox Adaptive Controller

 

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

0% THM akció 18 hónapra!*

Kattints és rendelj még ma: https://www.notebook.hu/0-thm-ajanlat A nyaralás miatt ne mondj le a legjobb notebookról, telefonról, tabletről …

%d blogger ezt szereti: