Kezdőlap / Cikkek / Facebook Messenger vs. Messenger Lite – Hasonlóságok és különbségek

Facebook Messenger vs. Messenger Lite – Hasonlóságok és különbségek

A XXI. században folyamatosan elérhetőek vagyunk, hála az okostelefonunknak. És igazság szerint nem is kell, hogy tudjuk egymás telefonszámát. Ha valakit felkeresnél, elég, ha ismerősöd a Facebookon. Küldhetsz neki egy Messenger üzenetet.

Mindannyian ismerjük a Facebook csengő jelzését, amit akkor hallunk, amikor valaki üzent nekünk a Facebook Messenger vagy a Messenger Lite alkalmazások egyikén. Bejegyzésünk témája a Facebook két üzenetküldő alkalmazása közti különbség. Írásunk elolvasása után tiszta képet kapsz, és könnyebben eldöntheted, hogy melyik számodra az ideális.

Míg a Lite verziót csak üzenetküldésre használhatod, addig a Facebook Messenger számos lehetőséget kínál. Az is igaz, hogy ezeket a lehetőségeket nem mindenki használja ki, így sokak számára az egyszerűbb alkalmazás a jó választás.

Az alkalmazások Lite verziói elsősorban a kisebb tárhelyű telefonok miatt jelentek meg, hiszen jóval kevesebb helyet foglalnak. Ugyanakkor, ha Te nem szűkölködsz tárhelyben, viszont nem szeretnéd, ha a Messenger nagyon leszívná az aksidat, akkor a Lite-ot válaszd!

A kezdőlap mindkét esetben a legújabb beszélgetéseket lista formájában mutatja. Az első nagy szembeötlő különbség, hogy míg a bővített verzió kezdőlapján megjelenik a keresősáv, a Lite-ban jobb oldalt alul a plusz jelre kell kattintanod, hogy előjöjjön.

Míg a bővített verzióban vannak chatbuborékok, készíthetsz vele videókat, személyre szabhatod a beszélgetéseket, létezik a „My Stories” funkció, addig mindez a Lite-ban nem érhető el.

Amiért sokan elpártolnak a normál verziótól, az elsősorban a mérete. Ötször annyi helyet foglal, mint az egyszerűbb változat. Sokan vannak, akik csak csevegésre használják az appot. Ha nem használják ki az alkalmazások elérhető funkcióit, miért is ne használnának egy egyszerűbb verziót?

Te melyiket választod?

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …