Kezdőlap / Cikkek / DELL VOSTRO 15 3500 teszt | Belépő üzleti laptop

DELL VOSTRO 15 3500 teszt | Belépő üzleti laptop

Megbízható, megfizethető Dell üzleti notebookra vágysz, ami kiváló irodai munkára, filmezésre, netezésre? A Dell Vostro 1x 35xx széria tagjait neked találták ki. Ezek közül is az alap felszereltségű Dell Vostro 15 3500 (N3001VN3500EMEA01_2201_HOM) modellt vettem górcső alá, amit előre telepített Windows 10 Home-mal forgalmaznak.

A Dell Vostro 15 3500 egyszerű kartondobozban érkezik, semmi felesleges sallang. A doboz a notebookot, használati utasítást és a töltő adaptert tartalmazza a tápkábel társaságában.

Nézd meg videós tesztünket is a Dell Vostro 15 3500 notebookról!

Külső megjelenés, csatlakozók

Külsőre egyszerű, letisztult, dizájn jellemzi. A műanyag ház tetején a Dell logót láthatjuk, körülötte pedig a felület egy jól tapintható, csíkos textúrával rendelkezik, ami különlegessé teszi az összképet.

Bal oldalán a táp csatlakozó mellett HDMI, Gigabites LAN port, 2 darab USB 3.2 és egy kombinált 3,5mm jack csatlakozó sorakozik.

Jobb oldalán SD kártyaolvasó, USB 2.0 és egy kensington zár helye található.

Hátulján középen egy hűtőrács látható, amely egészen az aljáig lenyúlik, és ha már az aljánál tartunk, az elején két hangszórórács mögött bújnak meg a 2W-os hangkeltők. Mérete 364 x 249 x 19 mm, súlya pedig csupán 1.78 kg, így könnyen elkísér minket hosszabb útra is.

Kijelző, billentyűzet

Kinyitva a matt 15,6” FullHD LCD panel fogad minket, oldalán keskeny kávákkal. A felső kávában található a beépített HD webkamera és a mikrofon, valamint a kamera működését visszajelző LED.

A billentyűzet jégfehér háttérvilágítást kapott, amit 2 fényerősségi fokozatban állíthatunk, de akár ki is kapcsolhatunk.

Teljes magyar billentyűzetet kapunk numerikusokkal együtt, míg a jobb felső bekapcsológomb egy szuper gyors ujjlenyomat olvasót is magában rejt.

A Touchpad nem középre, hanem kissé balra esik, de ennek ellenére a használata kényelmes.

Hardver és teljesítmény

Hardver fronton 11. generációs Intel Core i3-1115G4 procit kapunk 6M cache-el és maximum 4,1 GHz-es működési frekvenciával. Memóriából sem lesz hiány, mert a mára elvárt 8 GB-ot pakolták bele, abból is 3200 MHz sebességűt. Tárhely gyanánt 256 GB M.2 SSD szolgál. Grafikus vezérlő terén Intel UHD graphics, de ugyebár a 11. generáció.

Akku terén 3 cellás 42Whr beépített telepet kapunk, ami az Express Charge technológiának köszönhetően egy óra alatt 0-ról 80%-ra tölthetünk, így nem kell leragadnunk hosszú időre konnektor közelében.

Komoly TPM 2.0 védelemmel is felvértezték, ami a Trust Platform Module rövidítése, ami egy kereskedelmi szintű chip, amit az alaplapra forrasztottak, és a jelszavak és titkosítási kulcsok létrehozásának valamint tárolásának feladatát végzi nagy biztonsággal. Minden rendszerindításnál leellenőrzi, hogy nem fértek-e jogosulatlan személyek hozzá a számítógéphez, arról nem is beszélve, hogy a külső szoftveres támadások ellen is védelmet biztosít.

A szoftveres Dell mobile connect a laptop és okostelefonunk között biztosít kapcsolatot, hogy ne kelljen egy pillanatra se levennünk tekintetünk a kijelzőről, minden értesítést és hívást tudjunk kezelni a notebookról.

Összegzés

Ez a konfiguráció tökéletesen elég a mindennapi Microsoft Office használathoz, munkafolyamatokhoz, böngészéshez, akár ezer fülön, hiszen a 8 GB memória elbírja. Kellemes megjelenésű, praktikus munkaeszköz, ha ragaszkodunk a Dell laptop minőséghez, s mindezt megfizethető áron szeretnénk magunkénak tudni.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Ha azt kérném, sorolj fel vírusirtókat, szinte biztos, hogy az első három márka között szerepelne …