Kezdőlap / Cikkek / Az elpusztíthatatlan PC-k: Kevesebb az eladás, de nagyon messze vannak attól, hogy eltűnjenek

Az elpusztíthatatlan PC-k: Kevesebb az eladás, de nagyon messze vannak attól, hogy eltűnjenek

Elgondolkodtál már azon, hogy mi lenne velünk számítógépek, notebookok nélkül? Meg tudnánk oldani mindent okostelefonunkon, tabletünkön keresztül?

Tény, hogy a PC eladások száma egyre csökken. Az okostelefonok már mindenhol ott vannak és a régi asztali gépünk sorsa meglehetősen bizonytalan. Ez utóbbi kijelentés is tény lenne? Bár azzal kezdtük, hogy az eladások csökkentek, egyáltalán nem mondhatjuk, hogy a PC-k és notebookok veszélyben lennének. Még mindig rengeteg modellt adnak el így is.

A Gartner számai nem hazudnak: 2016. utolsó négy hónapjában 69,1 millió PC-t és notebookot értékesítettek, míg 2017. ugyanezen időszakában a szám 67 millióra csökkent. A számítások szerint évente 3,6%-kal csökkennek az eladások, és igazság szerint egyáltalán nem meglepő, sőt, logikus.

Egyre ritkábban kell új gépet vennünk, hiszen a mai kütyük már jobban bírják a bevetést, emellett pedig a figyelem középpontjában az okostelefonok állnak.

Természetesen a gyártók tisztában vannak az eladások csökkenésével, azonban nem hátráltak meg. Igazság szerint a piac 80%-át hat márka fedi le, a HP, a Lenovo, a Dell, az Asus, az Apple és az Acer.

És visszatérve a kezdő mondatunkhoz: vajon mindennapi feladatainkat el tudnánk látni asztali gépek, notebookok nélkül? Talán veled is megesett már, hogy üzenetet kaptál, amelyről mobilod jelzett, de nem volt kedved pötyögni az „aprócska” kütyün. Félretetted a telefonod és nyugtáztad, hogy majd később a számítógépedről válaszolsz az üzenetre.

A válasz tehát: nem, gépek nélkül nem látnánk el olyan könnyen minden feladatunkat. Bár az eladások számának csökkenése tény, az is igaz, hogy a notebookoknak és asztali gépeknek nem érkezett el a vég. Szükség van rájuk.

Neked milyen géped van? Esetleg éppen vásárlás előtt állsz? Ha segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal!

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …