Kezdőlap / Cikkek / AOC Q27T1 teszt | Porsche szerelem

AOC Q27T1 teszt | Porsche szerelem

Az AOC-t jól ismerhetjük monitorjairól, amely egyaránt gyárt otthoni, irodai felhasználásra és természetesen a gaming szegmenst sem hagyja ki a palettáról.

A mai tesztben az AOC Q27T1 csodát fogom nektek bemutatni, ami otthoni és irodai környezetbe tökéletesen passzol, de ha sokat és komolyan játszol, ez nem a te monitorod lesz.

Nézd meg videós tesztünket is az AOC Q27T1 monitorról!

A monitorra ránézve, elöl-hátul egy mestermű, ezt köszönhetjük a Porsche design-nak, amit korábban Huawei telefonoknál már láthattunk. Elsősorban ez az árcímke egyik fő meghatározó tényezője, ennél a monitornál a Porsche dizájnt is meg kell fizetni. Cserébe viszont egy szemet gyönyörködtető, asszimetrikus fém lábon álló, rettentő menő monitort kapunk az asztalunkra.

A dizájn oltárán viszont fel kellett áldozni a mozgás szabadságát, így csak a monitor döntésére van lehetőség, mert azt sem forgatni, sem magasságát állítani nem lehet.

A 27”-os, 2K felbontású (2560×1440) IPS panel, 3 oldalán (felül és két oldalon) keretmentes, ezzel is légies, elegáns körvonalat nyerve. A 75Hz-es képfrissítése nem játékokhoz lett kitalálva, de általános felhasználási szokásokat bőven kielégíti. A válaszidő 5 ms, a fénysűrűsége 350 nit és szép, egyenletes a panel megvilágítása. Támogatja az AMD Freesync-et és alacsony a kékfény kibocsátása. 

A lábáról egyszerűen nem tudom levenni a szemem, ami hátulról talán még menőbb, hiszen a hátulja is szép, minimalista, a csatlakozók is egy műanyag fedél alá vannak rejtve, hogy azok se rondítsanak bele az összképbe. Ha már a csatlakozóknál tartunk, 2db HDMI 1.4; Displayport 1.2; 3,5 mm jack bemenet és 3,5mm jack kimenet lelhető fel benne.

A képe tűéles, a betekintési szöge az IPS panelnek köszönhetően 178 fok mindkét oldalról. Jól megállja a helyét az átlag otthoni és irodai felhasználási területeken. Mégis kinek ajánlom? Akinek passzol a lakásához, mert fontos számára a jó dizájn, vagy aki mondjuk fontos partnereket fogad az irodájában és lényeges, hogy az összkép a helyén legyen a jó benyomás érdekében.

Szóval aki szereti a szépet, minőséget, az máris szerezze be a AOC Q27T1 monitort!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …