AOC Q27T1 teszt | Porsche szerelem

Az AOC-t jól ismerhetjük monitorjairól, amely egyaránt gyárt otthoni, irodai felhasználásra és természetesen a gaming szegmenst sem hagyja ki a palettáról.

A mai tesztben az AOC Q27T1 csodát fogom nektek bemutatni, ami otthoni és irodai környezetbe tökéletesen passzol, de ha sokat és komolyan játszol, ez nem a te monitorod lesz.

Nézd meg videós tesztünket is az AOC Q27T1 monitorról!

A monitorra ránézve, elöl-hátul egy mestermű, ezt köszönhetjük a Porsche design-nak, amit korábban Huawei telefonoknál már láthattunk. Elsősorban ez az árcímke egyik fő meghatározó tényezője, ennél a monitornál a Porsche dizájnt is meg kell fizetni. Cserébe viszont egy szemet gyönyörködtető, asszimetrikus fém lábon álló, rettentő menő monitort kapunk az asztalunkra.

A dizájn oltárán viszont fel kellett áldozni a mozgás szabadságát, így csak a monitor döntésére van lehetőség, mert azt sem forgatni, sem magasságát állítani nem lehet.

A 27”-os, 2K felbontású (2560×1440) IPS panel, 3 oldalán (felül és két oldalon) keretmentes, ezzel is légies, elegáns körvonalat nyerve. A 75Hz-es képfrissítése nem játékokhoz lett kitalálva, de általános felhasználási szokásokat bőven kielégíti. A válaszidő 5 ms, a fénysűrűsége 350 nit és szép, egyenletes a panel megvilágítása. Támogatja az AMD Freesync-et és alacsony a kékfény kibocsátása. 

A lábáról egyszerűen nem tudom levenni a szemem, ami hátulról talán még menőbb, hiszen a hátulja is szép, minimalista, a csatlakozók is egy műanyag fedél alá vannak rejtve, hogy azok se rondítsanak bele az összképbe. Ha már a csatlakozóknál tartunk, 2db HDMI 1.4; Displayport 1.2; 3,5 mm jack bemenet és 3,5mm jack kimenet lelhető fel benne.

A képe tűéles, a betekintési szöge az IPS panelnek köszönhetően 178 fok mindkét oldalról. Jól megállja a helyét az átlag otthoni és irodai felhasználási területeken. Mégis kinek ajánlom? Akinek passzol a lakásához, mert fontos számára a jó dizájn, vagy aki mondjuk fontos partnereket fogad az irodájában és lényeges, hogy az összkép a helyén legyen a jó benyomás érdekében.

Szóval aki szereti a szépet, minőséget, az máris szerezze be a AOC Q27T1 monitort!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.