Altató robot az alvásproblémákra?

Forrás: vesti.ru

A mai rohanó világban nem mindig sikerül olyan állapotban ágyba kerülnünk, hogy pillanatok alatt álomba szenderülhessünk. A sok-sok inger, ami napjainkban éri az embert, valamint a hétköznapok egyre növekvő stressze sokaknál okoz alvászavarokat, vagy álmatlanságot. Lehet, hogy a Somnox varázsbabja lesz erre a megoldás?

Már 2017-ben elkezdődött az a Kickstarter kampány, ami 20 nap alatt összehozta a Somnox számára szükséges 140.000 dollárt az 50 centis babszem formájú szerkezet elkészítésére. Korábban 85, míg a végső fázisban 5000 emberrel tesztelték az eszközt, így az idei IFA-n már jöhetett a bejelentés, hogy a terméket október-november környékén már szállítani tudják a lelkes vásárlóknak.

Az 550 eurót (nagyjából 180.000 forint) értékben előrendelhető eszköz nyugodt lélegzést szimulál mind hanggal, mind mozgással, valamint hangszórói segítségével megnyugtató hangokat ad ki. Nincs más dolgunk, mint magunkhoz ölelni az ágyban, és hagyni, hogy a kellemes hangokkal és a rezgéssel álomba ringasson minket. A Somnox robotja figyeli az alvási szokásainkat (pl. hogy mennyire vagyunk éber alvók) és ennek alapján igyekszik elősegíteni, hogy a legnyugodtabb, legpihentetőbb legyen az ágyban töltött idő. A monitorozás ellenére, a rendszer nem készít statisztikákat, nem rögzíti és osztja meg senkivel alvási szokásainkat… bár biztos lenne igény arra, hogy valaki a 9 és fél óra alvásával henceghessen.

Forrás: https://www.hirmagazin.eu/egy-agyban-egy-robottal-altato-helyett-somnox

Comments

Rólunk Katona-Kis András