Kezdőlap / Cikkek / A TripAdvisor és a Foursquare világa

A TripAdvisor és a Foursquare világa

Nyaralni mész, vagy egy kis szórakozásra vágysz? Akkor a Te mobilodon is ott a helye a népszerű TripAdvisor és a Foursquare alkalmazásoknak, melyek otthont adnak a geolokációs alapú közösségi hálózatoknak.

A TripAdvisor app-nak (turisztikai ajánló) turistaként fogsz nagyon örülni, hiszen a segítségével előre lecsekkolhatod az egyes szórakozóhelyek, éttermek, bárok, szállodák és látnivalók értékeléseit. Mivel a turisztikai ágazat meghatározó szereplője, nem mehetünk el mellette szó nélkül.

Az oldal folyamatosan fésüli a kritikákat és dicséreteket, és meneszti a trollokat. Őszinte véleményeddel te is segítheted a többi utazót!

Tippek:

  • ments le egy városnéző útvonalat, és akkor offline-módban is használhatod az utad során
  • még utazás előtt böngészd át figyelmesen az észrevételeket és véleményeket, így nem érhet meglepetés
  • amikor egy értékelést olvasol, gondold át, hogy számodra releváns-e, hiszen nem egyformán ítél egy szegényebb, vagy egy jobb módú turista, egy kínai, avagy egy magyar állampolgár

Hogy a TripAdvisor valóban a világ legmegbízhatóbb utazási tanácsadója-e? Derítsd ki magad! (Ha nem bízol meg benne, akkor biztos ami biztos alapon kövess más értékelő oldalakat is, hogy egy teljes képet kaphass.)

Elgondolkodásra ad okot a nemrég sajtóvisszhangot kapó The Shed at Dulwich étterem története, mely nyolc hónap alatt nulláról került fel a Tripadvisor londoni étterem lista első helyére…

A Foursquare olyan app, mely arra született, hogy meglátogatandó helyeket ajánljon neked. Tippjei valódi értékelések, melyek segítenek az olyan dilemmáid megoldásában, hogy milyen üzletbe, avagy melyik bulihelyre, étterembe menj a barátaiddal.

A kommentek között pedig lehetnek olyan szuper infók, mint az adott hely WiFi-jelszava, vagy épp mosdó belépő-kódja.

A felhasználók imádják a becsekkolási lehetőséget is. Előnye, hogy a már meglátogatott helyek elmentésre kerülnek.

Sőt, a helymeghatározó képességnek köszönhetően a program anélkül is tudja, hogy épp hol jársz, ha ki sem veszed a zsebedből a telefont.

A Foursquare figyeli az adott helyre való becsekkolásokat, a tippek mennyiségét, minőségét, népszerűségét, forgalmát, és hogy vannak-e visszatérő vendégek.

Ha böngészés közben nem valós információtat (árak, nyitvatartás) találsz, jelezheted.

Hajt a felfedezési vágy? Unatkozol? Újdonságok után kutatsz? Ki szeretnéd élni a kritikai hajlamodat? Akkor irány a TripAdvisor és a Foursquare!

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Mit csinálj otthon?

Most a legtöbben otthon tartózkodnak, a diákok nem járnak iskolába, a felnőttek nagy része pedig …