Kezdőlap / Cikkek / A régebbi Androidokat is ellátná a Google biztonsági frissítésekkel

A régebbi Androidokat is ellátná a Google biztonsági frissítésekkel

Habár az Apple akár 5-6 évvel korábbi készülékeire is telepíthetők a legújabb frissítések, addig az Androidos készülékek gyártói maximum 2-3 évnyi frissítést vállalnak készülékeikre. Ezen szeretnének most változtatni a Google-nél.

CHIANGMAI, THAILAND -FEBRUARY 7, 2017:LG Nexus5 displaying the Google Plus application. Google Plus is Google’s attempt at social networking.

Tehát pontosan ezt a problémát oldaná meg a Google, méghozzá úgy, hogy a saját Android operációs rendszerük legfontosabb frissítéseit – többek között a biztonsági frissítéseket – a gyártóktól függetlenül biztosítanák az Androidos készülékekre. Így akinek több, mint 3 éves készüléke van, annak sem kell félnie, hogy a telefonjának biztonsága frissítések hiányában veszélybe kerül.

Ezt a régóta fennálló problémát ha sikerül orvosolniuk, méginkább megnövekedhet a bizalom az Androidos készülékek irányába, hiszen sokkal tovább fog tartani azok szoftveres támogatása. Ráadásul nemcsak a felhasználók számára láthatatlan dolgokról, hanem új funkciók bevezetéséről is szó lehet, melyeket ugyanúgy megkapnak a régebbi készülékek is.

Kíváncsian várjuk, hogy mégis mi lesz ebből, mert elég izgalmas irány és így képesek lesznek ezen a téren ringbe szállni az Apple telefonokkal is. Az Extension Software Developer Kit fejlesztői eszközének hála végre az Android 10-et megelőző operációs rendszerrel rendelkező mobilokhoz is ezáltal eljuthatnak a fontosabb frissítések.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Válassz egy Macet és dolgozz hatékonyan

Egy MAC azon kívül, hogy akár az 5-10 év múlva is gyors és hatékony társad …