A régebbi Androidokat is ellátná a Google biztonsági frissítésekkel

Habár az Apple akár 5-6 évvel korábbi készülékeire is telepíthetők a legújabb frissítések, addig az Androidos készülékek gyártói maximum 2-3 évnyi frissítést vállalnak készülékeikre. Ezen szeretnének most változtatni a Google-nél.

CHIANGMAI, THAILAND -FEBRUARY 7, 2017:LG Nexus5 displaying the Google Plus application. Google Plus is Google’s attempt at social networking.

Tehát pontosan ezt a problémát oldaná meg a Google, méghozzá úgy, hogy a saját Android operációs rendszerük legfontosabb frissítéseit – többek között a biztonsági frissítéseket – a gyártóktól függetlenül biztosítanák az Androidos készülékekre. Így akinek több, mint 3 éves készüléke van, annak sem kell félnie, hogy a telefonjának biztonsága frissítések hiányában veszélybe kerül.

Ezt a régóta fennálló problémát ha sikerül orvosolniuk, méginkább megnövekedhet a bizalom az Androidos készülékek irányába, hiszen sokkal tovább fog tartani azok szoftveres támogatása. Ráadásul nemcsak a felhasználók számára láthatatlan dolgokról, hanem új funkciók bevezetéséről is szó lehet, melyeket ugyanúgy megkapnak a régebbi készülékek is.

Kíváncsian várjuk, hogy mégis mi lesz ebből, mert elég izgalmas irány és így képesek lesznek ezen a téren ringbe szállni az Apple telefonokkal is. Az Extension Software Developer Kit fejlesztői eszközének hála végre az Android 10-et megelőző operációs rendszerrel rendelkező mobilokhoz is ezáltal eljuthatnak a fontosabb frissítések.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.