Kezdőlap / Cikkek / A Pokémonvadászat kiment a divatból. Miért lett vége a Pokémon őrületnek?

A Pokémonvadászat kiment a divatból. Miért lett vége a Pokémon őrületnek?

Úgy tűnt, hogy a Pokémon GO mindent vinni fog, az újságok másról sem cikkeztek, mint a Pokémonvadászatról. Emberek százai, ezrei jelentek meg a tévé képernyőjén zombiként Pokémonra vadászva, miközben a rendőrség óvatosságra intette a népet, hiszen olyan jelenségről volt szó, amilyenhez foghatóval még nem találkoztunk, nem tudhattuk, mire számíthatunk. Végül semmi nem történt: mint minden divat, úgy a Pokémon GO is lecsengett.

A játék kezdetben hatalmas népszerűségnek örvendett, több mint húszmillió okostelefonra telepítették. Sokan voltak, akik azt jósolták, hogy a játék megjelenése a valós emberi kapcsolatok megszűnését és a virtuális valóság hatalomátvételét jelenti.

Mindazok, akik azt gondolták, hogy a Pokémon GO örök, azok elfeledkeztek a Tetrisről vagy a  Rubik-kockáról. Igazság szerint, a magyar találmányról megjelent könyv, amely egyszerű megoldásokat kínál a kocka kirakásához, majdnem 7 millió példánya kelt el 1981-ben és ezzel az Egyesült Államok egyik legnagyobb érdeklődésnek örvendő könyve volt az évben.

Minden csoda három napig tart, szokták mondani. Na de mi okozta a kezdetben ígéretesnek tűnő Pokémon GO bukását? Úgy tűnik, a Pokémon GO kudarcát azzal magyarázhatjuk, hogy a vásárlói hűség nem adja magát könnyen. Valami hiányzott, hiányzott az interaktív motiváció.

Vajon hány efféle csodával találkozhatunk még? Vajon lesz-e olyan, amely tartós sikerre tesz szert, esetleg érvényben marad a „minden csoda három napig tart” mondás?

A világunk és vele együtt a technológia is rohamos ütemben fejlődik. Az applikációkat gyártók feladata, hogy olyasmit kínáljanak a közönségüknek, ami valamilyen szükségletüket kielégítik. Nagyon szórakoztató volt annak idején Pokémont vadászva járni az utcákat, és az alkalmazás hasznos is volt azok számára, akik nem szívesen mozdultak ki otthonról egy sétára. De vajon a Tetris, a Rubik-kocka és a Pokémon GO után mi jöhet még?

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …