A mesterséges intelligencia és a telefonok II. – 3 alkalmazás nagyító alatt

Ahogy az előző bejegyzésünkben már említettük, a mesterséges intelligencia a sci-fiből lett valóság. Először megjelentek a virtuális asszisztensek, így például Siri (Apple) és Alexa (Amazon).

Emellett ott van még az úgynevezett machine learning. Ezt azt jelenti, hogy a gép a böngészési szokásainkat követve tanul, így képes olyan dolgokat kínálni, amiről úgy gondolja, hogy tetszhet nekünk. Hogy könnyebb legyen megérteni, ezt használja a Netflix, amikor a korábban látott filmek és sorozatok alapján ajánl újakat.

A mesterséges intelligencia és a machine learning ötvözetéből pedig nagyon érdekes alkalmazások születtek. Minden jel arra mutat, hogy a jövő applikációinak teljesítménye az okostelefonok processzoraitól fognak függni. De milyen alkalmazásokat használhatunk már manapság?

  1. Parla

Világos példája annak, hogy a machine learning az oktatásban is megjelent. A nyelvtanulást segítő alkalmazás mesterséges intelligenciát alkalmaz annak érdekében, hogy a felhasználónak személyre szabott tanulásban lehessen része. Mivel mindenkinek megvan az egyedi tanulási tempója, az applikáció nyomon követi az egyén viselkedését, megjegyzi, hogy hogyan tanul, felismeri a gyengepontjait és a feladatokkal a tanulását motiválja.

  1. ThirdLeap

Math a kisgyermekek matek magántanára lehet. Nem csak segít a házi feladatok elkészítésében, de segít a gyerekeknek megérteni a megoldáshoz vezető utat. A program képes nyomon követni a felhasználó fejlődését.

  1. Gyant

Ez a „bot” az egészséget helyezi a középpontba. Egy beszélgetés során meg kell osztanod virtuális doktoroddal a panaszaidat, majd kiderülhet, hogy valóban van-e ok az aggodalomra vagy egyszerűen csak hipochonder vagy.

Természetesen a mesterséges intelligenciát és a machine learninget használó alkalmazások sorát még hosszasan boncolgathatnánk, de hagyjuk, hogy magad fedezd fel őket.

Comments

Rólunk Katona-Kis András