Kezdőlap / Cikkek / A legtöbbet használt operációs rendszer manapság – Az Android veszi át a Windows helyét

A legtöbbet használt operációs rendszer manapság – Az Android veszi át a Windows helyét

A Google platformja a történelem során először előzi meg a Windowst, ez pedig azt tükrözi, hogy manapság a mobil eszközök népszerűbbek, mint a PC-k.

Steve Jobs már megjósolta, hogy a PC-k előbb vagy utóbb alulmaradnak az okostelefonok és táblagépekkel szemben és 2017. április 4-én azt láthattuk, hogy igaza lett. Többen használnak Androidot, mint Windowst, bár a különbség nem sok. A StatCounter adatai szerint a mai legnépszerűbb operációs rendszer 37,93%-kal vezet és egyelőre mindössze 0,02%-kal előzi meg a Microsoft platformját.

A számadatok helyett azonban a tendenciákat kell figyelembe vennünk. A Windows népszerűsége 2011. óta folyamatosan esik, míg az Android felhasználóinak tábora nő.

Miért alakult ez így? Valóban vége lenne a számítógépek időszakának?

Ezt a folyamatot vetítette előre az Apple atyja, aki a számítógépeket kamionokhoz, a mobil eszközöket pedig autókhoz hasonlította. Ahogy Jobs mondta, korábban mindenki a kamionokat használta, de az autók gyors fejlődése következtében már a személyautókhoz fordulunk. Azt is megjegyezte, hogy a kamionokhoz hasonlóan a PC-k sem tűnnek majd el teljesen, de felhasználói körük leszűkül. Véleménye szerint a mobilok személyes, míg a számítógépek közös használatra lesznek alkalmasak.

Az igazat megvallva, manapság nem tudunk mobil nélkül élni, azonban számítógép nélkül igen. Ez a tény világosan tükröződik az eladásokban. A mobil plataformok fejlődésének pedig még közel sincs vége. Ott az Android és az iOS is.

Úgy tűnik, az Android népszerűsége továbbra is az eddig tapasztalt ütemben fejlődik, míg a Windowsé tovább csökken.

Szükséged van egy új kütyüre? Legyen az Windows operációs rendszerrel számoló laptop, vagy akár Androidos okostelefon, nálunk megtalálod, amit keresel.

Fordulj hozzánk bizalommal!

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Nincs szükséged új notebookra!… vagy mégis?

Kíváncsi vagy, hogy szükséged van-e notebookra? Esetleg a régit érdemes lenne-e lecserélned? Ezekre a kérdésekre …