Kezdőlap / Cikkek / A legjobb vékony notebookok? | Beach body a notebookoknál

A legjobb vékony notebookok? | Beach body a notebookoknál

Praktikus okok alapján is lehet notebookot választani. Nem egyszer tapasztaltam már, hogy nem azt a kérdést tették fel nekem, hogy „Nem tudnál egy erős notebookot ajánlani nekem, nyolcadik generációs processzorral és jó videókártyával?”, hanem inkább azt, hogy „Nem tudnál egy kicsi, de erős gépet mondani?”. Ebben a blogposztban most összegyűjtöttem négy olyan gépet, ami megfelel ennek a feltételnek!

ASUS Zenbook UX331UA

Kezdjük az ASUS prémium ultrabook-szériájának tagjaival, közülük is az UX331UA jelzésű géppel. Ez az egyik termékcsalád, amit a majd későbbiekben emlegetésre kerülő Apple notebookokkal összehasonlítgatni szoktak, hiszen teljesítményét és felhasználói bázisát tekintve hasonló paraméterekkel rendelkezik. Ez egy standard kialakítású változat, azonban elérhető a piacon olyan Zenbook is, aminek a FullHD IPS kijelzője 360 fokban kihajtható az ErgoLift zsanéroknak köszönhetően. A nyolcadik generációs Intel processzor, a 8GB RAM és a 256GB-os SSD-nek köszönhetően a white colar és egyéb irodai munkák elvégzésére tökéletes és ami a legfontosabb a mai listán: nem foglal sok helyet! 1,12kg, így valamivel könnyebb, mint a Macbook Air, méreteit tekintve pedig egy 31.0×21.6×1.20~1.39 (vékonyodik a test) centiméteres darabról van szó.

Acer Swift 3

Tavaly a Swift 1-esről már készült videó a YouTube-csatornánkra (ezt a bekezdés végén meg tudjátok nézni), a Swift 3-asról pedig most essen pár szó. Ez egy fokkal nagyobb, viszont annál csajosabb a pink kiadással. Az Intel i5-7200U processzor az egyik legnépszerűbb választás volt a multimédiás gépeknél, így a Swift 3-ból sem maradhatott ki, ezt pedig megtoldották még az előzőekhez hasonlóan 8GB RAM-mal. A 338 x 234 x 17.95 mm-es fémházba burkolt eszköz egy kicsit súlyosabb, mint a többiek, hiszen 1.8 kilogrammos súllyal operál, ultrabooknak megfelelően pedig hosszú üzemidőt biztosít neki a 48 Wh-s akkumulátora.

Lenovo IdeaPad 720S

Szintén szerepelt már videós bemutatóban a 13 colos kisokos, így csak röviden összefoglalva: Ár/érték arányban rendkívül erős, hiszen egy legújabb generációs Intel® Core™ i7-8550U processzor dolgozik benne, 8 giga RAM-al kiegészülve. Az IdeaPad 720S-ben szereplő Intel® UHD Graphics 620 integrált grafikus vezérlő ugyan nem a legcombosabb, de MOBA-ak, vagy pár kisebb gépigényű játék elvitelére tökéletes, mindez pedig alig 1.1 kilogrammos gépbe van sűrítve. A gépház 305.9 x 213.82 x 13.6 mm, így az eddig felsoroltak „középmezőnyében” van.

ASUS VivoBook Flip 12

A felsorolásunk utolsó és legolcsóbb darabja. Attól azonban nem kell tartani, hogy „híg a leve” alapon a Vivobook Flip 12 feltétlen rosszabb is lenne. Vastagabb ugyan egy fokkal, mint a korábbiak, hiszen 293.4 x 198 x 21.35 mm-es dimenziókkal rendelkezik, de 1,3 kg-os súlyával még mindig a pehelysúlyban van. Bár Intel® Celeron® N3350-es processzorával nem ez a legcombosabb vas, egy egyetemista számára remek társ lehet a jegyzetelésben, a beadandók megírásánál, vagy épp az előadások közti szünetek eltöltésénél. Plusz pont, hogy játszik nála is a 360 fokban kihajtható kijelző, amivel akár tablet formában is használhatjuk a VivoBookot.

Bónusz: Apple Macbook Air

Eddig jobbára a Windows-os notebookokat helyeztük előtérbe, de egy ilyen összeállításnál szinte kötelező behozni a Macbook Air-t is a képbe. A listára egy 13 colos darabot tettem fel, ez még egy egészséges kijelző méret, amin lehet dolgozni is, illetve a 1440 x 900 fényes LED kijelző tökéletes képminőséget biztosít a videók nézegetéséhez. A villámgyors SSD-vel, az i5-ös Intel processzorral, valamint a 8GB memóriával felszerelve pedig megbízható munkatársként viselkedik a hétköznapokban. Tudjuk jól, hogy az alma logóval nem csak a megbízható operációs rendszer, a stabil teljesítmény, de az elegancia is érkezik: letisztult, de elegáns formavilág garantálva. Alig 1.35kg-os súlyával szinte észrevehetetlen egy oldaltáskában, legvékonyabb pontján pedig alig 0.3 cm-es. Aki az Apple termékekre esküszik és szeretne magának egy mobilis, teljesítményét tekintve inkább a középkategóriában elhelyezkedő gépet, annak tökéletesen ajánlható ez a darab, aki pedig a Windows-os témákra vágyik, az görgessen tovább.

 

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, …