Kezdőlap / Cikkek / A Google okosórái – Az LG gyártmányokat február 9-én mutatták be

A Google okosórái – Az LG gyártmányokat február 9-én mutatták be

 

2016 második felében már szárnyra kaptak híresztelések a Google okosóráira vonatkozóan, de csak a múlt év utolsó napjaiban erősítették meg a hírt, miszerint 2017 elején piacra dobják a termékeket.

Hogy mit lehet tudni eddig a Google okosóráiról? Azt, hogy LG gyártmányok. Olyan együttműködés ez, mint a Nexus és a Pixel összedolgozása a HTC-vel.

LG Watch Sport és LG Watch Style

Mindkét készüléket február 9-én mutatják be, és az azt követő naptól az Egyesült Államokban már meg is lehet őket vásárolni.

Ahogy már korábban említettük, az említett okosórákat az LG gyártja és érdekesség, hogy elnevezésükben ezen márka neve és nem a Google-é szerepel.

De térjünk csak a részletekre! Úgy tűnik, a Watch Sport csúcskészülék lesz, mivel méreteiben, jellemzőiben és funkcióiban is a Watch Style előtt végez a listán. A titán és sötétkék színű Watch Sport 14,2 mm-es vastagságú lesz, míg a Style-t titán-ezüst és arany-rózsaszín színekben, 10,8 mm-es vastagsággal szerezhetik be a vásárlók.

Nem meglepő, hogy mindkét modell érintőképernyős lesz és míg a Sport kijelzője 1,38 hüvelykes 480×480 pixeles, addig a Style-é 1,2 hüvelykes, 360×360 pixeles.

Mindkét kütyü 4 GB belső tárhellyel számol majd. A Sport tulajdonosai 768 MB RAM-mal és 430 mAh-s aksival, míg a Style felhasználói 512 RAM-mal és 240 mAh-s akkumulátorral gazdálkodhatnak.

Mindkét okosóra számol majd Android Wear 2.0-val, WiFi-hez való kapcsolódási lehetőséggel, Bluetooth-szal és Google Assistanttel is. A Sportot használva akár mobilnetezhetünk is, sőt a GPS is rendelkezésünkre áll.

Az okosórák iOS rendszerrel is kompatibilisek lesznek, valamint mindkét modell por- és vízálló. Emellett a Sport IP68 tanúsítvánnyal, míg a Style IP67-tel számol majd.

És hogy mitől Sport a Sport? Például attól, hogy beépített pulzusmérőt is tartalmaz, így nem kell feltétlenül magunkkal vinnünk okostelefonunkat, ha futni megyünk.

Már csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy fognak kinézni az újdonságok és arra, hogy mikor és milyen áron lesznek kaphatóak az Egyesült Államokon kívül.

Comments

Kapcsolat Katona-Kis András

Talán ez is érdekel

Betiltott játékok, avagy a tiltólistás Pikachu története

Bizonyos játékok tartalma megosztja a közönséget. Lehet szó extrémnek tűnő agresszióról, szexualitásról, vallási jelképekről, vagy …

%d blogger ezt szereti: