6 videójáték PlayStation 4-re, amit garantáltan imádni fog az egész család

Ahhoz, hogy egy videójátékkonzolt teljes egészében ki tudjunk használni, feltétlenül be kell szereznünk olyan játékszoftvereket, amelyek az egész család számára kellemes kikapcsolódást nyújtanak. Ezzel ráadásul nem csak a konzol kihasználtságát növelhetjük, hanem a családtagok egymással töltött aktív óráinak számát is. Családi videójátékokat játszani ugyanis pontosan olyan, mintha asztali társasjátékozni ülne össze a család. Ezért összegyűjtöttünk 6 játékot, ami garantált szórakozás az egész család számára.

1. Rayman Legends

Szinte kizárt dolognak tartjuk, hogy erről a játékról ne hallottál volna életedben. A biztonság kedvéért azonban néhány szóban összegezzük, mire is számíthat a család, ha a Rayman Legends mellett dönt.

A Rayman egy oldalnézetes platformjáték, amelyben sokat kell ugrálni és verekedni – természetesen kizárólag gyerekbarát, meseszerű ábrázolás keretein belül. A játék előrehaladtával ráadásul folyamatosan új mozdulatokat és speciális trükköket tanulhatunk, hogy az egyre nehezedő akadályokat is sikerrel vehessük. A játék készítői tehát a folyamatos készségfejlesztésre is nagy figyelmet fordítottak.

Sőt, sok esetben még a ritmusérzékünkre is nagy szükségünk van, hiszen a játék készítői minden fejezetben elhelyeztek egy pályát, amelyben a háttérzene tempójában és ütemében kell mozognunk. Leütésekre kell ugranunk, a szólókat hosszas futások és ugrások kombinációival színesítik a fejlesztők, sőt az egyes taktusok még az akadályok leküzdéséhez szükséges ugrások számát és tempóját is befolyásolja.

És ha ez még nem lenne elég, a játék többször is végigjátszható, hiszen minden pálya különböző célokat határoz meg, melyek teljesítése általában nem sikerül elsőre, hiába értünk célba. Ezért a későbbiekben garantáltan visszatérünk majd, hogy 100%-ra teljesítsük az adott akadályokat.

A Rayman Legends lehetővé teszi a többjátékos módot, így akár egy négytagú család is egyszerre élvezheti a játékkal töltött időt. A Ubisoft fejlesztői egy rendkívül mókás, meseszerű világot teremtettek, amely az egész család szórakoztatását garantálja.

2. Rocket League

Azon családok gyűjteményéből biztosan nem hiányozhat a Rocket League, akik szeretik a focit és az autósportokat. Ez a játék ugyanis tökéletes elegye ennek a két kategóriának. Lényegében a futball és a roncsderbik ötvözetéről van szó. A játék lényege, hogy különböző autókkal egy hatalmas labdát terelgethetünk az ellenfél kapuja felé. A cél egyértelműen az, hogy ilyen módon több gólt szerezzünk, mint az ellenfél, és így megnyerjük a párharcot.

A játék két-, illetve négyfős osztott képernyős móddal is rendelkezik, tehát az egész család egyszerre élvezheti a meccseket. A járgányok ráadásul teljes mértékben személyre szabhatók, így a család egyes tagjai még inkább sajátjuknak érezhetik a játék során hajtott járműveiket.

Egyáltalán nem mindegy továbbá, hogy a labdát milyen erővel ütjük meg, tehát a Rocket League meccsei készségfejlesztésként is felfoghatók. Egy-egy mérkőzés körülbelül 5 percet vesz igénybe, így azok számára is ideális kikapcsolódás, akik nem szeretnének órákat a PlayStation előtt ülni.

3. Just Dance 2018

Még ha nem is ismered a Just Dance-t, a nevéből adódóan feltehetőleg van sejtésed arról, mire is számíthatsz pontosan a játéktól. És a feltételezésed, miszerint táncolnod kell, teljes mértékben helytálló. Aggodalomra azonban semmi ok, a Just Dance akkor is remek szórakozást nyújt, ha a családban nincsenek profi táncosok. Sőt, ebben az esetben talán még szórakoztatóbb is a játék, mint egyébként.

A fejlesztők ügyeltek arra, hogy azok a játékosok is gyorsan belerázódjanak a táncba, akik korábban még egyetlen hasonló játékot sem próbáltak. A szoftver ugyanis következetesen tanít meg arra, hogyan is kell ropnod a PS4 érzékelői előtt, hogy minél több pontot gyűjts be.

Külön élvezeti faktor ráadásul, hogy a játék során olyan világhírű előadók számaira topoghat a család, mint Beyoncé, Shakira, Bruno Mars, Ariana Grande vagy éppen Katy Perry. A Just Dance-ben táncolhatunk szólóban és akár három partnerrel együtt is. Éppen ezért ezt a játékot is bátran ajánljuk az egész családnak. Az önfeledt nevetés garantált.

4. Knowledge is Power

Ha szeretitek a kvízjátékokat, a Knowledge is Powert egyenesen imádni fogjátok. Már az elején szeretnénk leszögezni, hogy a játék címe senkit se riasszon vissza, ugyanis a PlayStation Networkről magyar nyelvű felirat és szinkron tölthető le, tehát azon családok számára is remek szórakozás lehet a szoftver, ahol nem tud mindenki angolul.

A játék lényege, hogy egy kvízjátékban legyőzzük játékostársainkat. Rendhagyó módon azonban nem a PS4-hez tartozó DualShock kontrolleré lesz a főszerep, hanem az okostelefonoké. A játék indításához ugyanis szükséged lesz egy szelfire, ami a karaktered profilképeként szolgál a továbbiakban, a kérdésekre pedig szintén a készülékeden adhatsz választ, így elkerülve, hogy mások meglessék, hogy te mire kattintasz.

A játékban végül az nyer, aki a leggyorsabban koppint a helyes válaszokra. Azt gondoljuk, hogy jelen listán szereplő játékok közül ez hasonlít a leginkább egy klasszikus társasjátékra.

5. WipeOut Omega Collection

Ha szeretitek a versenyzős játékokat, a WipeOut Omega Collection nem maradhat ki a család gyűjteményéből. Ez a játék ugyanis nem egy klasszikus autóversenyzős szoftver. A WipeOutban futurisztikus járművekkel versenyezhetsz, éles kanyarokat bevéve, hatalmas szakadékokat átugratva és gyomorforgató hurkokat átvészelve. Ráadásul mindeközben különféle fegyverekkel keserítheted meg a versenytársaid dolgát.

A játékot osztott képernyőn akár 4 személy is játszhatja egyszerre, tehát a korábban felsorolt szoftverekhez hasonlóan az egész család együttes szórakozását biztosítja. Azt azért hozzá kell tennünk, hogy azok számára, akik nem kedvelik az autós játékokat, nem feltétlenül a WipeOut Omega Collection a legjobb választás, még sem akkor sem, ha ez nem egy klasszikus autós játék.

6. LEGO Marvel Super Heroes 2

Végül, de nem utolsó sorban következzék a LEGO Marvel Super Heroes 2. Szinte kizárt dolognak tartjuk, hogy léteznének olyan családok, ahol legalább a gyerekek ne lennének odáig a szuperhősökért, de még azt is meg merjük kockáztatni, hogy rengeteg apuka is hasonló cipőben jár.

A LEGO Marvel Super Heroes 2 univerzumában a filmben feltűnő karakterek mellett a kizárólag a képregényből ismert hősöket is irányíthatjuk. Ebből adódóan igazi rajongók és csak a filmet ismerők számára is egyaránt remek szórakozást nyújt. A játékmenet és az irányítás annyira egyszerű, hogy valóban bárki számára könnyedén megtanulható. Többjátékos módjának köszönhetően pedig remek szórakozást nyújt a család valamennyi tagjának.

Ráadásul a LEGO sorozatok számtalan klasszikus történetet dolgoztak már fel, így ha nem szimpatikusak a Marvel szuperhősei, akár a Batman, a Harry Potter, a Jurassic Park vagy a Hobbit LEGO világába is ellátogathattok. A legtöbb LEGO videójáték ugyanis megvásárolható PS4 játékaink kínálatából.

Előre is jó szórakozást kívánunk a játékokhoz az egész család számára. Ha valamely játékot hiányolod a listáról, nyugodtan egészítsd ki a felsorolásunkat hozzászólás formájában. Ha pedig további hasznos tippeket szeretnél, kövesd figyelemmel rendszeresen frissülő blogbejegyzéseinket.

Comments

Rólunk Katona-Kis András