Kezdőlap / Cikkek / 2 hasznos alkalmazás. Te már telepítetted őket?

2 hasznos alkalmazás. Te már telepítetted őket?

Az okostelefonok használata mára annyira hétköznapi lett, hogy bátran állíthatjuk, már nehezen találunk olyan embert, akinek ne lapulna a zsebében egy kütyü. Az életkor nem számít. Az idősebb korosztály és a tinik is tartanak maguknál mobiltelefont, akár azért, hogy vészhelyzet esetén hívást fogadhassanak vagy kezdeményezhessenek, akár azért, hogy az unalmas perceket néhány szórakoztató alkalmazással elűzzék.

De figyelem! Az okostelefonok használata bizony igényel néhány alapvető ismeretet, nehogy rosszindulatú programok, hirdetések zavarják a pötyögést. A következő alkalmazásokkal éppen ez akadályozható meg.

Adblock Plus a reklámok blokkolására

A reklámok egy jó ideje már nem csak az utcákon, a szórólapokon és plakátokon próbálnak ügyfeleket szerezni a cégeknek, hanem már a telefonunkat nyomkodva sem vagyunk biztonságban. A felugró hirdetések sok bosszúságot okozhatnak, úgy kattinthatunk rájuk, hogy észre sem vesszük.

Ez ellen kínál megoldást azt Adblock Plus, amely, ahogy neve is mutatja, blokkolja a reklámokat. Az alkalmazás telepítése egyszerű, ráadásul Androidra és iOS-ra is elérhető. Természetesen a piac sokféle appot kínál, így megemlíthetjük még az Airpush Permanent Opt outot és az AdAwayt is.

1Password, a jelszóegyesítő alkalmazás

Sokszor halljuk, hogy adataink és különféle fiókjaink akkor vannak biztonságban, ha mindenhol más jelszót használunk. Hogy ennek a követelménynek megfeleljünk, alaposan próbára kell tennünk memóriánkat. De van megoldás.

A 1Password minden jelszavadat megjegyzi és tárolja. Eredetileg egy PC-re készült változata volt ismert, de a nagy sikerre való tekintettel már Android és iOS rendszerre készített változata is megjelent.

 

Ha alkalmazásokkal kapcsolatos információknál, tippeknél többre van szükséged, például arra, hogy tanácsot adjunk, milyen okostelefon, gép, kütyü ideális számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot! Hosszú évek tapasztalatával a hátunk mögött biztosan tudunk segíteni. Fordulj hozzánk bizalommal!

Comments

Kapcsolat Papp Alexandra

Talán ez is érdekel

Legjobb 5G telefonok [2021]

Amikor beköszöntött az 5G korszak, elég nagy felhajtás volt körülötte, hogy káros az egészségre, elpusztulnak …