Top 5 játékmegjelenés – 2023. július

A nyár közepén mindig kevés játék jelenik meg, de azért akadnak megjelenések ilyenkor is, ezekből szedtünk össze számotokra 5 igazán érdekes címet.

1. Synapse

Elérhető: 2023. július 4. (PlayStation VR2)

A PlayStation VR2 hatalmas előrelépést jelentett a PlayStation VR-hoz képest, és belépett a nagyok közzé, ráadásul több olyan technológiai újítást is hozott, mely meghaladja napjaink VR-jainak tudását. Erre az eszközre érkezik a Synapse, ami igencsak érdekes világban játszódó akciójáték.

2. Exoprimal

Elérhető: 2023. július 14. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X)

Bár az Exoprimal kétségkívül inspirálódik a Dino Crisisből, a Capcom sorozatból, amit 20 éve nem láttunk, ez a játék egy teljesen új megközelítés. Fő játékmódja a Dino Survival, ami egy PvEvP összecsapás, ahol kettő-öt fős csapat próbál feladatokat teljesíteni – vagy megállítani a másik csapatot -, miközben mindkét fél dinoszauruszokkal, mint például a Neo Tyrannosaurus, harcol.

3. Oxenfree 2: Lost Signals

Elérhető: 2023. július 12. (PS4, PS5, PC, Nintendo Switch, Android, iOS)

Az Oxenfree II: Lost Signals egy közelgő természetfeletti rejtélyes/horror grafikus kalandjáték, amelyet a Night School Studio fejlesztett, és a Netflix Games adja ki. Elég sok platformon elérhetővé fog válni.

4. Remnant 2

Elérhető: 2023. július 25. (PC, PS5, Xbox Series S/X)

A Remnant II a Remnant: From the Ashes legjobban fogyó játék folytatása, amelyben az emberiség túlélői új halálos lényekkel és istenszerű főnökökkel szembeszállnak rémisztő világokon át. Egyedül játszhatsz vagy csatlakozhatsz két barátoddal, hogy felfedezd a ismeretlenség mélységeit, és megállíts egy gonoszt, amely fenyegeti a valóságot. A siker érdekében a játékosoknak saját készségeikre és csapatuk erejére kell támaszkodniuk, hogy legyőzzék a legnehezebb kihívásokat és megszüntessék az emberiség kipusztulását.

5. The Expanse: A Telltale Series

Elérhető: 2023. július 27. (PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X)

Ismerd meg az Expanse izgalmas univerzumát, mint még soha az új Telltale-kalandban, az Expanse: A Telltale Series-ben. Kövesd Cara Gee-t, aki újra megeleveníti szerepét Camina Drummerként, és fedezd fel a veszélyes és feltérképezetlen The Belt széleit az Artemis fedélzetén. A veszteglő űrhajók feldúlásától a lázadás túléléséig, a félelmetes kalózok elleni harcig, te hozod meg a nehéz döntéseket.

Melyik keltette fel az érdeklődésedet?

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.