Samsung Galaxy új mobiljai hamarosan

A Samsung Unpacked eseményei mindig is különleges helyszíneken, általában ősz közeledtével történnek, most viszont a Samsung kicsit előrébb hozta a dátumot.

Az idei Samsung Unpacked, amelyen a legújabb modelljeit mutatja be a Samsung hajlítható kijelzős telefonjainak, nem máshol, mint Szöulban lesz 2023. július 26-án, melyről majd részletesen beszámolunk mi is. A helyszín érdekessége, hogy ez bizony hazai pálya a dél-koreai Samsungnak.

A Samsung hajlítható kijelzővel felszerelt mobiljai, a ZFold széria, amelyek kisebb tabletté nyithatóak, valamint a ZFlip széria, amely kagylótelefonná csukható, immáron 5. éve van piacon, hiszen az 5-ös sorszámmal rendelkezőket fogják bemutatni. Kíváncsiak vagyunk, milyen újdonságot képesek majd bemutatni az aktuális csúcshardver belepréselésén kívül.

Az elmúlt évek során a legnagyobb lépés a ZFold és ZFold 2 között volt, amikor a legelső készülék apró külső kijelzőjét megnövelték a teljes külső felületen. Aztán jött a vízállóság, a pixelek mögé rejtett belső szelfi kamera, majd az S Pen támogatás és természetesen mindig megkapta az aktuális csúcs kamerákat, procit és GPU-t rengeteg memóriával és tárhellyel.

Mi az, amit igazán elvárnánk végre a ZFold 5-től? Az S Pent valahára oldják már meg, hogy a készülékbe kerüljön. Bekerülhetne a zsanérba vagy csak simán a készülék testébe, mint a Note széria, majd az új Samsung csúcskészülékek esetén. Azt azért nagyon életképtelennek tartom, hogy valaki hordozza magával vagy vegyen egy olyan bumszli tokot, amibe belehelyezhető.

Amíg viszont nem tudjuk, hogy mit hoz az 5-ös széria, addig is a notebook.hu webáruházában a Samsung Galaxy ZFold 4 és Samsung Galaxy ZFlip 4 is megvásárolható, érdemes lecsapni rájuk, mert jól összerakott készülékek.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.