Kezdőlap / Cikkek / Okosóra használat a gyakorlatban

Okosóra használat a gyakorlatban

Akik még nem használtak okosórát és nem is érdekli őket, azok csak legyintenek, hogy egy újabb felesleges kiegészítő. Pedig rengeteg hasznos vonzata van egy ilyen kiegészítőnek, cikkünkben erre mutatunk néhány példát.

Okosórák típusai

Érdemes két külön szekcióra szedni a komolyabb okosórákat anélkül, hogy ide kevernénk fitness karkötőket. Ez a két kategória pedig a Wi-Fi és LTE modell, mint a tableteknél. Az LTE modell eSim képes, így virtuális SIM kártya “helyezhető bele” vagyis társítható hozzá.

Az eSIM-et szerencsére már mindhárom nagy mobilszolgáltató tudja, azonban MultiSIM csak a Telekomnál elérhető. Mi is az a MultiSIM? Ugyanaz a telefonszám és mobilnet tartozik 2 vagy 3 SIM kártyához, ami lehet fizikai vagy virtuális eSIM, így akár 3 eszköz osztozhat ugyanazon mobilneten és elérhetőek lehetünk mindhárom készüléken. Ilyen például az Apple Watch Series 7 GPS+Cellular.

Vannak olyan helyzetek, amikor útban van a telefonunk. Egy okosórával enélkül is el tudnak érni. Legyen szó arról, hogy elugrunk futni vagy épp a Balcsira kiugrunk. Elérhetőek lehetünk, ha a telefont a szállásunkon hagytuk.

De vegyünk még néhány példát az okosóra használatára azon felül, hogy iszonyatosan hozzá lehet szokni telefonunk karra való kiterjesztésére. A telefonunk némítva lehet, még csak rezgőre sem kell állítani, mert a csuklónkon rezeg az óra. Egy pillantás, mintha csak az időt néznénk meg és el tudjuk dönteni, hogy a kapott értesítésre gyorsan válaszoljunk-e az órán keresztül vagy nem is volt fontos, így figyelmen kívül hagyjuk. Nagyobb interaktivitást igénylő esetekben viszont elővehetjük a telefonunkat.

Nézzünk használati példákat

  1. Megyek, futok egyet, a BT fülesem csatlakoztatom az órához, ha LTE modell, akkor online is streamelhetem a zenéket, ha pl. a Samsung Galaxy Watch4 Classic Wi-Fi modell, akkor a kedvenc zenéimet tartalmazó albumot letölthetem az órára. De konditeremben a Wi-Fi-re csatlakozva is streamelhetek. Most a szabadban futok, a zene mellett fut a GPS navigációs futó edzés, méri az óra a pulzusomat és diktálja az iramot, hogy a kívánt pulzusszámok között tartsam a szívverésem. Elfogyott a vizem, beugrok a boltba egy másikért és az órámmal kifizetem.
  2. Éppen szerelem az autót, tiszta olaj és kosz a kezem. Jön egy hívás, amit hangparanccsal vagy karmozdulattal fel lehet venni vagy elutasítani (néhány karóra esetében).
  3. Megyek haza és szólok az órám asszisztensének (ami lehet Google, Bixby vagy Siri), hogy hazaértem, kinyitja az ajtót, bekapcsolja a légkondit és elindítja a kedvenc zenéimet. Persze ehhez a megfelelő eszközökkel kell rendelkeznem, amelyek ilyen módon vezérelhetők.

Temérdek felhasználási lehetőség van még, a legfontosabb számomra mégis az, hogy a telefonom bárhol is legyen, a hívásokról és az értesítésekről nem maradok le. Egy csuklómozdulat és el tudom dönteni, hogy fontos-e annyira az adott értesítés, hogy elővegyem a telefonomat vagy gyorsan válaszolhatok az órámról, esetleg figyelmen kívül hagyom. Rengeteg időt lehet spórolni, a kényelemről nem is beszélve.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

3 legjobb robotporszívó [2022] – Segítünk választani!

Napjainkban már minden okos és modern, így van ez a takarítás területén is, hiszen a …