Kezdőlap / Cikkek / Notebook Geforce RTX30-cal | Vizualitásból jeles

Notebook Geforce RTX30-cal | Vizualitásból jeles

Egy NVIDIA videóvezérlővel szerelt gamer notebook tökéletes választás lehet akár kreatív munkavégzésre: grafikai-, tervezői- vagy videóvágó munkáról legyen szó. Az NVIDIA Studio Driver-t azok számára találták ki, akik leginkább feladataik elvégzésére szeretnének használni egy komoly gamer notebookot. A Game Ready Driver pedig a játékok nyújtotta tökéletes élményhez járul hozzá.

Itt az új széria!

Az NVIDIA RTX20 sorozat után hatalmas előrelépést tettek sebességben és tudásban az NVIDA RTX30 sorozat tagjai, hiszen a legtöbb technológia bár elérhető volt az előző sorozatban, most a továbbfejlesztett, újabb generációval még inkább tarolnak.

Ha kíváncsi vagy az NVIDIA élményre, nézd meg tesztvideónkat!

NVIDIA Max-Q

Az NVIDIA Max-Q egy mesterséges intelligencia által támogatott technológiakészlet, amely segítségével könnyebb, vékonyabb gamer notebookok tervezhetőek nagy játékteljesítménnyel és akár hosszabb akkumulátoridővel. Hatékonyabb hűtésének köszönhetően csendesebb. Okos erőforrás megosztás jellemzi a Max-Q notebookokat, például a GPU gyors memóriájának megosztási képessége a CPU-val.

NVIDIA RTX – Ray Racing Texel Extreme – Sugárlekövetés

Ennek a technológiának köszönhetjük, a valós időben renderelt fényforrások által vetett fényt a tárgyakon és a fizikai világban kialakult árnyékokat. Az objektumokkal találkozó fény azok felületének megfelelően szóródik szét, változik, tükröződik vagy akár elszíneződik. A Ray Tracingnek köszönhetően már a tükröződések is valós időben jelenhetnek meg a fényekkel összhangban, ami szintén lenyűgöző élményt biztosít játék közben, növelve a realisztikus megjelenést.

NVIDIA DLSS – Deep Learning Super Sampling

Alacsonyabb felbontású képet skáláz fel magasabb felbontású képre a mesterséges intelligencia, vagyis a deep learning segítségével. Az RTX30 kártyák esetén a Tensor Core-ok használatával szinte megkülönböztethetetlen a natív módban futtatott játék és a DLSS 2.0 által generált közti különbség. Az alacsonyabb felbontásban renderelt játék sokkal gyorsabban fut a gépeken, mégis a felskálázásnak köszönhetően szinte ugyanolyan jól néz ki, mintha natív felbontásban renderelné azt. Ez a módszer az élsimítás egyik leghatékonyabb megoldása és akár kétszeres FPS szám növekedést láthatunk úgy, hogy minőségromlás szinte nem is érzékelhető.

NVIDIA Reflex 

A rendszer késleltetésének csökkentésére szolgál. Neki köszönhetően akár 20-25%-kal is csökkenhet a billentyűzeten és egéren végrehajtott cselekedeted megjelenése a képernyőn.

NVIDIA Broadcast

A mesterséges intelligencia segítségével képes kizárni a külső zajokat, de a játékostársaink hangja melletti zavaró zajokat ugyanúgy kiszűri és csak a beszédhangot halljuk a túloldalról.

NVIDIA Shadowplay

Ha szeretnénk Youtube, Twitch vagy Facebook felületen megosztani gameplay videóinkat vagy livestreamet, akkor segítségével mindezt megtehetjük komolyabb erőforrás igénybevétele nélkül.

NVIDIA Ansel

Lényegében egy screenshot funkció játékokhoz. Általában konzolokon ez a funkció egyes játékokba építve elérhető Photo mode néven, viszont az NVIDIA Ansel ennél többet tud és akár 360 fokos képet is készíthetünk. Ráadásul akár 21K-ba újra renderelve, ami hihetetlenül részletgazdag képet eredményez.

VR Ready

Egy RTX kártyával nem lőhetsz mellé, ha VR-ozni szeretnél, hiszen maximálisan támogatja a VR játékokat, képes meghajtani az Oculus és Vive headseteket. Ez alól egyedül az RTX 3050 a kivétel.

Microsoft Direct X12 Ultimate támogatással mindegyik rendelkezik. Viszont csak az RTX 3090 és 3090 Ti  használható NVIDIA NVLink-nek köszönhetően SLI-ben.

Hogy érdemes-e az asztali gépedbe egy NVIDIA RTX 30xx kártyát vásárolnod, vagy olyan notebook után nézned, ami a széria valamely tagját rejti magában? Egyértelműen IGEN! A rengeteg feature mellett a legújabb és leggyorsabb videokártyák egyikét tudhatod majd a birtokodban, ami nem fog csalódást okozni.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

HP Pavilion Aero 13 | Pehelysúlyú bajnok

A HP Pavilion Aero 13 már akkor meglepetést okozott, amikor a dobozát kézhez kaptam, ugyanis …