Kezdőlap / Cikkek / Itt a Lego figurákból álló zenekar!

Itt a Lego figurákból álló zenekar!

Azzal már hosszú ideje tisztában vagyunk, hogy a Lego cégnél értenek a promóciókhoz. A mostani, Star Wars – Droid Parancsnok kollekcióhoz megalkotott videóra azonban valószínűleg senki sem számított.

Az alig két perces, már a YouTube-on is megtekinthető felvételeken egy szigorúan csak legóból fabrikált zenekar muzsikáját hallgathatjuk végig, ahol egyedül a karmester nem készült műanyagból. Az ötlet és a kivitelezés is az előbb emlegetett „őrült zseni”, Sam Battle fejéből pattant ki.

A készítő Legóval közös kollaborációja több, mint 3000 órájába került. Ezen azonban mi nem igazán tudunk csodálkozni: a legó figurák összeállításán kívül arra is gondolnia kellet az alkotónak, hogy milyen mechanikával fogja a kis hősöket mozgatni. Igaz, hogy a legók beprogramozhatók, de inkább a jobbra-balra mozgásban mintsem a zenélésében.

A muzsikus brigádban végül 95 droid kaphatott helyet, ami 42 darab R2-D2-t, 26 darab egér droidot és 23 gonk droidot jelent. A dalválasztás pedig mondhatni egyértelmű volt: John Williams mára már ikonikussá vált Csillagok Háborúja főcímdalát adták elő, méghozzá igazi emberek által is használható hangszerekkel.  Ugyan a felvételeket valószínűleg nem fogjuk viszont hallani a következő Csillagok háborúja filmekben, de mi így is imádjuk!

Comments

Kapcsolat Tarcsi Szilvia

Talán ez is érdekel

Iskolába mobiltelefon. Igen vagy nem?

Itt van az ősz, itt van újra. Az évszak beköszöntével pedig egy újabb, sokszor vitás …