3 legjobb laptop iskolásoknak 2023

3 legjobb laptop iskolásoknak

Bizony már lassacskán az általános iskolásoknak is szükségük van laptopra, de egy középiskolásnak mindenképp, hiszen rengeteget kell kutatnia az interneten akár csak a házifeladataihoz vagy éppen a tananyaggal kapcsolatban felmerült kérdései miatt. Ezért is szedtünk össze 3 kiváló választási lehetőséget.

Legjobb laptop iskolásoknak

Amennyiben tényleg csak tanulásra, internetezésre, filmezésre szeretnénk egy kisebb gyerek számára is könnyedén hordozható notebookot, ami lényegében egy mozdulattal tabletté alakítható, a Microsoft Surface Go 3 tökéletes választás a maga 10,5″ méretével és csupán 0,55 kg súlyával. Pici, igényes, praktikus és igazán szerethető kütyüről van szó fiatalabb korosztály számára, ahogyan azt az alábbi videóban is láthatjuk.

Olcsó, de jó laptop iskolásoknak

Az ASUS E410 (E410MA-BV2221WS) egy a piacon fellelhető, még kisebbnek számító 14″ notebookja. Igényes kialakítással, világító billentyűzettel és LED-es touchpad-ba épített numerikus billentyűkkel ellátott notebook. Az egyik legolcsóbb notebook a piacon, alig több 100.000 Ft-nál, mégis olyan extrák kerültek bele, ami a drágább notebookokat jellemzi és még jól is néz ki. Amennyiben kisebb, olcsó és megbízható notebookot vásárolnánk elsősorban tanulásra, böngészésre, filmezésre a gyerkőcnek, ez tökéletes választás lesz.

Fullos laptop iskolásoknak

Szeretnénk a gyerkőcöt egy ütősebb gamer laptoppal megajándékozni a jó tanulás és kiváló szórakozás jegyében? De persze nem szeretnénk feltétlenül fél millió feletti gamer notebookra költeni, mégis az átlagos laptopoknál jobbat szeretnénk? Az ASUS TUF GAMING F15 FX506 (FX506HC-HN111W) nem sokkal 300.000 Ft feletti árával az egyik legjobb választás. Igaz ez már egy átlagos méretű laptop, mert 15,6″ matt IPS LCD kijelző van benne, ami 144Hz-re képes. Videóvezérlőből viszont már egy GeForce RTX 3050 került bele 4GB GDDR6 memóriával. Tárhelyből van 512GB M.2 SSD, memóriából pedig 8GB DDR4 3200 MHz. Ez a belépő szintű gamer notebook nem csak a tanulásban lesz nagy segítség, hanem a szórakozásban, kikapcsolódásban is. A legtöbb játék kicsit visszafogott grafikai beállításokkal, de el fog rajta futni.

Hogyan válasszunk laptopot

A laptop választásról már korábban írtunk cikket, gyerekeknek valót is ajánlunk benne. De elsősorban a célt kell kitűzni, csak tanulás vagy játék is és hogy mekkora a keret. A cikk elolvasása jó támaszpontot ad a választáshoz, de jelen cikkünk is kiváló opciókat rejt magában.

Legjobb laptop 200 ezer alatt

Az egyik legjobb laptop 200 ezer alatt a Lenovo IdeaPad Slim 3 14AMN8 (82XN002MHV), ugyanis AMD Ryzen 3 7320U proci van benne és a mellé pakolt 8GB LPDDR5 memória 5500MHz-en működik. Tárhelyből kapott 512GB M.2 SSD-t és a mérete még mindig kényelmes 14″, amit kényelmes iskolába is hurcolászni.

Legjobb laptop 300 ezer alatt

A legjobb laptop 300 ezer alatt a Lenovo IdeaPad Gaming 3 15IHU6 (82K101CUHV), ami a cikk írásának pillanatában 299.900 Ft-ra van leakciózva 339.900 Ft-ról. Amennyiben ez az akció véget ér, akkor jön a helyére az alapból ilyen áron forgalmazott ASUS TUF Gaming F15 FX506 (FX506HF-HN014) amely hasonlóan jó tulajdonságokkal bír, sőt a processzor még jobb is benne, viszont a VGA már kezd kiöregedni, mert a Lenovo laptop RTX 3050-ével szemben az előző generációs RTX 2050 lapul benne.

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.