Kezdőlap / Hírek / Huawei Ox Horn Campus | Budapest, Párizs és Oxford egy helyen

Huawei Ox Horn Campus | Budapest, Párizs és Oxford egy helyen


Las Vegasban felépítettek a világ legnagyobb csodáinak másolatát: ott a Szfinx, az Eiffelt-torony, vagy épp a Szabadság szobor mása, egy városon belül. A Huawei hasonlóan impozáns ötlettel állt elő: egy olyan fellegvárat épít, ahol egyetemi városok másai adnak majd inspirációt a cég dolgozóinak… többek közt Budapest is!

Az Ox Horn Campuson dolgozni olyan lehet, mint naponta tenni egy európai körtutazást. A Huawei legújabb kutatási központjában. Tungkuang városának egyik legnagyobb látványossága lett így, a Songshan- tó partja mentén elterülő épületegyüttes. Az összesen 9 négyzetkilométeres kampusz 12 európai nagyváros nevezetességeit vonultatja fel: Oxford, Heidelberg, Verona és Luxemburg mellett a mi fővárosunknak egyik látványosságának is készült replikája. Budapestről a Szabadság-híd „költözött” át Tungkuangba, s a központot átszelő villamos vonal egyik fontos pontja lett.

Milyen furcsa, hogy a Gellért, vagy a Corvinus helyett, ez a látkép fogad a Szabadság-hídra nézve.

Ox Horn összesen 25 ezer ember számára biztosít majd állást, ha felveszi végleges formáját. Jelenleg a 12 nevezetességből 8 készült el (kínai mércével ez körülbelül 4-5 nap múlva befejezhető…), a kampusz vasutas körbejárás pedig nagyjából 22 perc, a svájci ihletésű villamosokkal.

Svájci villamos, kínai írásjelekkel.

„Isten igazából csak egy dolog hiányzik a tökéletes illúzióhoz, a forgalmi dugó a hídon.
/Forrás: 444.hu

Az építkezés nagyjából 10 milliárd yenbe került, ami nagyjából 420 milliárd forintnak megfelelő összeg. A Huawei célja az, hogy a Samsungra és az Apple-re való felzárkózás után, immáron egyértelműen le is előzze őket a piacon és dominálni tudja azt. Az innovációs verseny megnyeréséhez pedig szükség van komoly befektetésekre, technológiára és úgy tűnik, a megfelelő inspirációt szolgáltató helyszínekre is.

Comments

Kapcsolat Szikra Balázs

Talán ez is érdekel

SAMSUNG UNPACKED 2020 BESZÁMOLÓ

A SAMSUNG most is odatette magát, a SAMSUNG Galaxy S20 mellett az újabb hajlított kijelzős …