Kezdőlap / Cikkek / Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?

Otthoni Home Office munka – Mi kell hozzá?


Elérkezett a Home Office ideje, aki megteheti, az otthonról végzi a munkáját. Mire lesz szükségünk, ha nincs otthon megfelelő számítógépünk hozzá, esetleg mégsem otthonról végezzük távolmaradásunk esetén a munkát?

Könnyen mozgatható munkaállomás, vagyis home office-ra egy notebook a megoldás.

A legcélszerűbb, ha olyan számítógépen gondolkodunk, amivel mozgásban tudunk maradni. Erre a legideálisabb munkaeszköz, ha egy laptoppal vértezzük fel magunkat. Ha az otthoni munka a hagyományos irodai feladatokat jelenti, akkor az leginkább az Office és webböngésző használatában merül ki. Erra a feladatra már megfelel egy olyan laptop, amit akár 200.000 Ft. alatt is be tudsz szerezni. Ez már van elég pörgős, gyors ahhoz, hogy hatékonyan el tudjuk végezni a munkánkat és ne bosszankodjunk lassúságán.

Itt össszeszedtük a legideálisabb home office notebookokat.
Itt olyan home office notebookoket láthatsz, amik 150.000-200.000 Ft között mozognak.

Kényelmes munkakörnyezet

Nem minden a technikai háttér, nagyon sokat számít az is, hogy hol rendezkedsz be a munkára. A legfontosabb, hogy hosszú távon kényelmes legyen, így nem feltétlenül biztos, hogy a kanapén elterülés alkalmas a 8 órás munkavégzésre. Inkább válasszunk egy kényelmes széket, vagy szerezzünk be egy ergonomikus irodai, esetleg gamer széket, és toljuk oda az étkezőasztalhoz, fésülködőasztalhoz, vagy konyhapulthoz. Amennyiben megoldható, próbáljunk egy nyugodtabb részt választani az otthonunkban. A videós meetingekre kijelölhetünk egy külön helyet, ahol nem a kényelem, hanem inkább az elszeparáltság a fő szempont.

Kommunikációs eszközök

Nem árt, ha van a gépedben:

Precíz egér

Ha ezek megvannak, könnyen elboldogulunk, habár egy bonyolultabb Excel tábla elkészítéséhez én preferálom a külön egeret, mert a touchpad nem túl hatékony a célra, így érdemes szétnézni az egerek között is. Mégiscsak egy precízebb, pontosabb periféria, mint az a fránya tapipad.

Notebook és laptop

Ha maga az irodai munka leginkább az Office és webböngésző használatában merül ki, akkor arra a feladatra egy egyszerűbb notebook is tökéletesen megfelel.

Itt össszeszedtük a legideálisabb home office notebookokat.
Itt olyan home office notebookoket láthatsz, amik 150.000-200.000 Ft között mozognak.

Erőforrás igényesebb feladatokhoz
Amennyiben nem az “átlagos irodai munkát” végzed, hanem grafikus vagy, esetleg videóvágó feladataid is akadnak, netalántán komolyabb programozói munkákat végzel, akkor komolyabb notebookra is szükséged lesz. Ebben az esetben az Apple Macbook Pro széria lehet a segítségedre véleményem szerint, vagy Windows pártiként esetleg az ASUS ProArt StudioBook sorozata, melynek PRO alap változatát még teszteltük is.

Ha olyan notebookot szeretnél beszerezni, ami nemcsak a munkában, hanem a szórakozásban is megállja a helyét, akkor ezt az összefoglalónkat is érdemes elolvasnod. Kattints ide!

A home office 7+1 íratlan szabálya

A szükséges technikai eszközökön túl van pár szabály home offic esetére, amit megfogadva hosszútávon élvezhető az otthoni munka. Ezeket a szbályokat olyan szakemberek javasolnak, akik már évek óta ilyen munkarendben dolgoznak:

1: Ne ott dolgozz, ahol alszol! Vagyis az ágy tabu.
2: Ne hagyd ki a reggeli rutint! Felkelés után irány a fürdőszoba, és a reggelit sem érdemes kihagyni.
3: Öltözz fel! Csábító pizsiben meg köntösben dolgozni, de hosszú távon nyomasztó összemosni a napi folyamatokat.
4: Legyen egy előre leszögezett napi rutinod, amihez ragaszkodj.
5: Amikor vége a napi munkádnak, akkor legyen vége.
6: Nagyon fontos hogy a napi mozgásról ne feledkezz meg a munka mellett.
7: Ha nem egyedül élsz, akkor üljetek össze, és együtt alakítsátok ki, hogy ki, hol és mikor dolgozik.
+1: Ha az új munkarend nyomasztóvá válna, akkor mihamarabb beszélj erről a kollégáiddal vagy a családoddal, barátaiddal.

A home office jó dolog, és most meg szükségszerű is. Érdemes hozzá beszerezni egy megbízható notebookot, hogy az otthoni munka ugyanolyan gördülékenyen menjen, mintha az irodában ülnénk!

Otthoni munkára tökéletes notebookokért kattints ide!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály