Mit kell tudni a videós azonosításról?

               A videós azonosítással felgyorsíthatja a sikeres előminősítést követő hiteligénylési folyamatot. A videós azonosítást Ön kezdeményezheti weboldalunkon a szolgáltatás nyitvatartási idején belül bármikor, amikor úgy gondolja, hogy minden szükséges dokumentum rendelkezésére áll. Az indítást követően egy rövid regisztrációs adatlap kitöltését követően ügyintézőnk fogadja hívását. A beszélgetés során az alábbi főbb lépésekre számíthat:

               1. Bemutatkozás

               2. Személyazonosságot igazoló okmány bemutatása, ellenőrzése, valamint a pénzmosás megelőzéséről szóló jogszabályok szerinti nyilatkozatok megtétele.

               3. Lakcímkártya bemutatása

               4. Marketing és egyéb nyilatkozatok megtétele

               5. Szerződés aláírás és bemutatás

A videós beszélgetést követően lehetősége nyílik a hitelbírálathoz beküldendő dokumentumok online felöltésére. Ezt követően történik a végleges bírálat. A sikeres dokumentum-feltöltést követően Önnek az összes dokumentumot postai úton is vissza kell küldenie a Cofidis részére.

 

Mit készítsen össze?

· Elérhetőségek: telefonszám, e-mail cím

· Kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély

· Lakcímkártya

· Szerződéscsomag

· Jövedelemigazolás, illetve egyéb beküldendő dokumentumok

 

Videós azonosítás menete

OLVASSA EL A SZERZŐDÉST!

 

Kérjük, figyelmesen olvassa el és őrizze meg a következő tájékoztatókat:

               - ”D” Általános Szerződési Feltételek

               - ”E” Általános Biztosítási Feltételek, Biztosítási és Ügyféltájékoztató

               - ”F” Tájékoztató a túlzott eladósodottság kockázatairól

               - ”G” KHR tájékoztató

 

KÉSZÍTSE ELŐ A DOKUMENTUMOKAT!

 

Kérjük, ellenőrizze adatait a következő dokumentumokon, majd készítse össze őket:

               - ”A”Általános tájékoztató a hitelszerződés megkötését megelőzően

               - ”B” Kölcsönszerződés

               - ”C” Ügyfélnyilatkozatok

 

INDÍTSA A VIDEÓS AZONOSÍTÁST!

 

INDÍTOM A VIDEÓS AZONOSÍTÁST!

 

ADJA MEG AZ ADATAIT A BELÉPÉSHEZ!

 

Kérjük, adja meg a videós azonosítás megkezdéséhez szükséges adatokat:

               - Név

               - Születési dátum

               - Telefonszám

               - E-mail cím

               - Szerződésszám

               - Személyazonosságot igazoló okmány száma

               - Lakcímkártya száma

               Az adatok megadásával sikeresen regisztrálja magát szolgáltatásunkra, melyről e-mailben is megerősítést küldünk.

 

TECHNIKAI FELTÉTELEK ELLENŐRZÉSE

 

Az ”Ügyintézés indítása” gombra kattintva a rendszer automatikusan ellenőrzi a technikai feltételeket, illetve Önnek aktiválnia kell a kamera, mikrofon, hangszóró funkciókat készülékén.

 

VIDEÓS AZONOSÍTÁS


A videós azonosítás során ügyintézőnk személyazonosságot igazoló okmánya és lakcímkártyája segítségével elvégzi a beazonosítást, illetve jelenlétében megtörténik a szerződés aláírás. Önnek majd nyilatkoznia kell, hogy vállalja e a videós azonosítást, arról a szükséges tájékoztatást megkapta. Az Ön választása szerint SMS-ben, vagy emailben kapni fog egy egyedi kódot, amit a beszélgetés alatt be kell írnia a webfelületen, vagy be kell mondania az operátornak.

 

DOKUMENTUMOK FELTÖLTÉSE

 

Sikeres azonosítást követően lehetősége nyílik a beküldendő dokumentumok online felöltésére. Az online feltöltést megkezdheti a videós azonosítást követően azonnal vagy egy későbbi időpontban a video.cofidis.hu oldalon a ”Dokumentumok feltöltése” gombra kattintva. A dokumentum feltöltést ebben a menüpontban bármikor folytathatja a szerződésszám és az e-mailben kapott azonosító kód megadását követően.

 

VÉGLEGES BÍRÁLAT

 

A dokumentumok Cofidishez történő beérkezését követően történik meg a végleges hitelbírálat, amelynek a kimeneteléről minden esetben értesítjük Önt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

              

Fontos tudnivalók a videós azonosításról

 

Honnan tudom, hogy hány ügyfél várakozik előttem?

A technikai ellenőrzést követően Önt az online ügyfélváróba irányítjuk, mindaddig ameddig ügyintézőnk fogadja a hívását. Az ügyfélváróban látható óra alatt látható szám az Ön előtt várakozó ügyfelek számát jelöli. Amennyiben az óra alatt nem látható szám, Ön a soron következő ügyfél.

              

Van-e lehetőség visszahívás kérésére?

Amennyiben úgy ítéli meg, hogy sokan várakoznak Ön előtt, akkor kérjen visszahívást, ügyintézőnk munkaidőn belül, egy későbbi időpontban visszahívja.

              

Mi történik a videós beazonosítás során történt felvétellel?

A felvételt sikeres azonosítás és pozitív hitelbírálat esetén 8 évig zárt informatikai rendszerben tároljuk. Negatív hitelbírálat esetén a felvételek a bírálati eredménytől számított 8. napon törlésre kerülnek a rendszerből.

 

Mi történik az online feltöltött dokumentumokkal?

A feltöltött dokumentumok alapján a bírálat megkezdi a dokumentumok ellenőrzését. Pozitív hitelbírálat esetén az online dokumentumok az egyéb papír alapú dokumentumokkal együttesen archiválásra kerülnek. Negatív hitelbírálat esetén a feltöltött dokumentumok a bírálati eredménytől számított 8. napon törlésre kerülnek.

 

Milyen eszközök, technikai feltételek szükségesek a videós azonosításhoz?

A videós azonosítást internetkapcsolattal, videó kamerával, mikrofonnal, hangszóróval rendelkező személyi számítógépről, tabletről vagy okostelefonról lehet kezdeményezni. Okoseszközök tekintetében a szolgáltatás Android és iOS készülékekről érhető el.

Mobiltelefon vagy tablet esetén:

· Android 4.4 vagy újabb rendszer

· webkamera

· Google Chrome vagy Firefox böngésző

Notebook és desktop számítógép esetén:

· szélessávú internet kapcsolat (legalább 2Mbit/1Mbit sávszélesség)

· webkamera

· Ajánlott böngészők: Chrome (friss verzió); Firefox (friss verzió); Opera (friss verzió); Safari 11

· plugin telepítésével a következő böngészőkön is elérhető a rendszer: Safari 8-9-10; Internet Explorer 9-10-11

              

Hogyan indítható el a videós azonosítás?

A videós azonosítás szolgáltatás elindítására Önnek mint ügyfélnek a videós ügyfélszolgálat nyitvatartási idején belül a https://video.cofidis.hu oldalon van lehetősége. A szolgáltatás elindításához semmilyen alkalmazás letöltésére nincs szükség, az indítást követően az Ön által alkalmazott böngészőben rögtön a regisztrációs oldalra irányítjuk.

 

Ki veheti igénybe a videós azonosítást?

Minden olyan természetes személy, akinek a hiteligénylése előzetesen pozitív elbírálásban részesült, aki a szerződéscsomagot pdf letöltéssel, e-mailben vagy postai úton kapta meg. Csak a saját nevükben eljáró igénylőket tudjuk videós szolgáltatással beazonosítani.

              

Mit készítsen össze?

Kártyaformátumú személyazonosító igazolvány vagy vezetői engedély

Lakcímkártya

Jövedelemigazolás:

· Munkabérből származó jövedelem esetén: munkáltatói igazolás vagy bankszámla kivonat*

· Nyugdíjból származó jövedelem esetén: nyugdíj éves elszámoló lap másolata vagy bankszámla kivonat* vagy nyugdíj szelvény és nyugdíjas igazolvány

· Rokkantsági ellátás esetén: a nyugdíj éves elszámoló lap másolata mellett szükség lesz/van a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által kiállított véglegesítéséről szóló határozat fénymásolatára.

* Bankszámlakivonat minden oldalának másolata (Fontos: Online bankból nyomtatott kivonat esetén csak teljes havi kivonatot fogadható/fogadunk el, tört havi számlatörténet nem megfelelő)

· 2 hónapnál nem régebbi fizetési számla (bankszámlakivonat) minden oldalának másolata (Fontos: Online bankból nyomtatott kivonat esetén csak teljes havi kivonatot fogadható/fogadunk el, tört havi számlatörténet nem megfelelő) 

· Amennyiben gyermek(ek) után családi pótlékra jogosult: MÁK (Magyar Államkincstár) által kiállított igazolás fénymásolata, vagy saját névre szóló bankszámlakivonat fénymásolata, amelyre a családi pótlék utalás érkezik a MÁK-tól

· Egyéb jövedelemigazolás: az egyéb jövedelem típusától függően az az igazolás lehet NAV által kiállított jövedelemigazolására alkalmas okirat fénymásolata vagy munkáltatói igazolás.