Kezdőlap / Cikkek / Mi Smart Band 5, Amazfit GTR 2 és Mi Watch Lite teszt

Mi Smart Band 5, Amazfit GTR 2 és Mi Watch Lite teszt

A Xiaomi 3 karon viselhető okos kütyü lesz ma terítéken, méghozzá 3 teljesen eltérő modell: a Mi Smart Band 5, az Amazfit GTR 2 és a Mi Watch Lite. Csapjunk is bele, nézzük, melyik órát milyen felhasználásra szánták!

Mi Smart Band 5

Kezdjük talán a legegyszerűbbel, a Mi Band 5-el, ami egy aktivitásmérő. A csomagolása elegáns fekete, belül egyszerű fakkban találjuk magát az eszközt, egy mágneses töltőt és használati utasítást. Igen, végre a töltő mágneses, határozottan csatlakozik a helyére és 2 óra a teljes feltöltés, míg az akkumulátor 14 napos üzemidőt biztosít. Örömteli, hogy a töltéshez már nem kell kivenni a szíjból ezzel az új töltési megoldásnál. 

A nagyobb AMOLED kijelző üdvözlendő, immáron 1,1” mérettel rendelkezik és 126×294 pixel felbontással, 450 nit fénysűrűséggel. A memória és tárhely nem változott a Mi Band 4-hez képest, itt is 512 Kb RAM és 16 MB tárhely áll rendelkezésünkre. Súlya 11 gramm, míg mérete 46x18mm. 50 méterig vízálló és BT 5.0-t használ adatkapcsolatra.

Nézd meg tesztvideónkat is a Xiaomi okosórákról!

A menü egyszerű, vízszintesen lapozva az egyedileg kihelyezhető parancsikonok érhetők el, míg függőlegesen a különböző funkciók között váltogathatunk. Ezek a Mi Fit alkalmazásban testreszabhatók. Habár az edzésfajtákat nem ismeri fel, így nem is tudja elindítani, mi magunk 11-féle sport közül választhatunk. 

Rengeteg számlap tölthető le, amiket végre mi magunk testre is szabhatunk. A hívásokat jelzi a Mi Band, viszont csak elutasítani vagy némítani tudjuk a hívást. Természetesen az értesítéseket megkapjuk, ezt személyre is szabhatjuk, hogy mely alkalmazásoktól szeretnénk ezeket látni. Sajnos az ékezetes karakterekkel még mindig hadilábon áll.

Szenzorok tekintetében gyorsulásmérő és pulzusmérő található benne. 

Amazfit GTR 2

Az Amazfit GTR 2 dobozát kibontva egyből az okosóra tárul elénk. Az órát tartó papír részt praktikus módon két részre lehet szétszedni, ezzel kiszabadítva az órát a fogságból. Az egyik oldalában a mágneses töltőt, míg a másikban a használati utasítást találjuk.

Az óra igazi, férfias mérettel rendelkezik, vastagsága 10,7mm. A nálam látható klasszikus szíjjal ellátott verzió 39 grammos, míg a sport verzió 31,5 gramm. 50 méterig vízálló, így nem kell féltenünk, bár úszni inkább a sport szíjjal menjünk. 

Az órán két gomb található, a piros jelzésű felsővel érhetjük el a menüt vagy léphetünk vissza, az alsó pedig egyből a sport funkciókhoz visz. Viszont a kijelző érintésérzékeny, így mindent elérhetünk egyszerű ujjmozdulatokkal.

A legnagyobb újdonság talán mégis a mikrofon/hangszóró páros megléte, melynek köszönhetően immáron tudunk végre az órán telefonálni. 

Az óra kijelzője kerek, 1,39” méretű, mely 454×454 pixel felbontással rendelkezik és AMOLED. A GTR 2 is 14 nap üzemidőt biztosít átlag felhasználással a 471 mAh akkumulátora, ez pont annyi idő, mint amivel a  Mi Sport Band 5 is rendelkezik. Töltője mágneses és könnyedén az óra hátuljára cuppan. 

Szenzor fronton gyorsulásmérő, légnyomásmérő, giroszkóppal és fényérzékelővel is rendelkeznek. Szerencsére GPS is van benne, így nem kell magunkkal vinni telefonunkat a sport tevékenységünk nyomkövetéséhez.

Az órát a ZEPP nevű alkalmazás kezeli, amin keresztül első csatlakozáskor frissítések fognak letöltődni az órára. Ezután mindent tudunk a Zepp-en keresztül állítgatni. A Store menüpontból újabb számlapok tölthetők le, a Notifications and Reminders menüpontban megadhatjuk, mely alkalmazások értesítései jelenjenek meg az órán. Szerencsére ennél az óránál már az összes ékezetes karaktert kezeli a szoftver. De lesz itt rezgés beállítás, egészségügyi értékek követése, óra beállításai, stb.

A 3GB belső memóriának köszönhetően akár zenét is másolhatunk az órára, így magunkkal vihetjük futni kedvenc zeneszámainkat.

A számlapok megváltoztatása ugyanúgy hosszú nyomvatartással érhetjük el. Fentről lehúzhatjuk a gyors beállítások elérésére szolgáló panelt. Alulról felfelé lapozva az értesítéseket érhetjük el. Jobbra-balra lapozva pedig a kihelyezett widgeteket érhetjük el, melyek sorrendje a Zeppben megváltoztatható.

Mi Watch lite

A Mi watch lite elegáns dobozt kapott és kibontva egyből az igényes órára lehetünk figyelmesek. Kapunk mellé egy bepattintós töltő bölcsőt, valamint használati utasítást. Az óra megjelenésre roppant elegáns, igényes. Ez a bézs szín nagyon jól áll neki, habár a hölgyek számára talán jobban passzol, de létezik fekete, rózsaszín, zöld és kék színekben is, így mindenki megtalálhatja a hozzá passzoló színt.

A kijelzője 1,4” TFT, méghozzá 320×320 pixel felbontású, 350 nit fénysűrűséggel. Súlya 35 gramm, ami kényelmes viseletet biztosít, ahogy a bőrbarát szíj is. Ennél az óránál egy harmadik app beszerzése szükséges, a Xiaomi wear, ahonnan többek között rengeteg számlap tölthető le az órához és kezelhetjük a beállításokat.

A gyorsbeállítások felfelé húzva érhetők el, míg lefelé lapozva az értesítések. Jobbra-balra a különböző alkalmazások között válthatunk, melyek sorrendje és mennyisége szerkeszthető. Ez az óra is kezeli a magyar ékezetes karaktereket szerencsére, ami nagyszerű hír.

Az órán található gombbal az alkalmazások indítóikonjai érhetők el, amelyek között fel-le lehet lapozni. Hangszóró és mikrofon hiányában a hívásokat csak elutasítani lehet. Ide jól jött volna egy némítás is. Sport funkciókból 11 választható. Van beépített GPS is benne, így akár szabadtéri futás, úszás nyomonkövetésére is van lehetőség az órával. 50 méterig vízálló.

Az akkuidő akár 9 nap is lehet, ha nem irányítjuk át a világ összes értesítését és nem használjuk a GPS-t, ellenkező esetben 3-4 napot bír ki megterhelőbb használat mellett.

Sportra egész jól használható, a GPS és pulzusmérő is egészen pontos.

Ez lett volna a 3 teljesen különböző Xiaomi karon hordható kiegészítő tesztje, mindenki maga döntse el, hogy design és tudás szempontjából melyik áll legközelebb a szívéhez. Önmagában mindegyik kiváló kiegészítő.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Norton antivírus összehasonlítás | A legnagyobb és legrégebbi

Ha azt kérném, sorolj fel vírusirtókat, szinte biztos, hogy az első három márka között szerepelne …