Kezdőlap / Cikkek / Top 5 olcsó okostelefon [2021 tél] – a legjobb ajánlatok, akciók

Top 5 olcsó okostelefon [2021 tél] – a legjobb ajánlatok, akciók


Amikor valaki olcsó okostelefont szeretne vásárolni, igazán olcsót, az azt jelenti, hogy 50e Ft alatt. Ez természetesen nem lehetetlen küldetés, hiszen rengeteg nagy cég gyárt az alsó kategóriába is mobiltelefont, nem kell névtelen, megbízhatatlan készülékeket választani. Ezért is szedtem össze 5 ismert márka olcsó okostelefon megoldásait, ami kiváló lehet gyerekeknek és időseknek is első okostelefonként.

Top 5 olcsó okostelefon

  1. LG K22szerkesztő ajánlata
  2. Huawei Y5P
  3. Nokia 2.4
  4. Alcatel 1X 2019
  5. Samsung Galaxy A20e

1. LG K22

A legjobb olcsó okostelefon

Kijelző: 6,2” HD+
Tárhely:
32GB
Memória: 2 GB
Üzemidő:
max 2 nap
Op. rendszer:
Android 10
Ár:
37 900 Ft-tól

Az egyik legolcsóbb okostelefon az LG gyárában készült. Kifejezetten nagy, 6,2” HD+ felbontású kijelzője tökéletes vizuális élményt szolgáltat, akár böngészünk, fotókat vagy videókat nézünk a telefonon. A belső tárhelyre sem lehet panasz, hiszen 32GB-al rendelkezik, memóriából 2GB került bele, a processzora 4 magos, magonként 1,3GHz-es ARM Cortex A53, GPU-ból pedig Adreno  308-al büszkélkedhet. Az operációs rendszer pedig nem valami régi Android, hanem alapból Android 10! Ilyen egy igazán olcsó, kártyafüggetlen okostelefon, amit akár részletre is megvásárolhatunk 0% THM-el, ha egyszerre még kevesebbet szeretnénk érte fizetni 10 havi részletben. Ez a telefon a modern technológiára fogékony időseknek is kiváló! 3000 MHz akkumulátor van benne, amivel 2 napos üzemidő is elérhető! 5MP előlapi, valamint 13MP hátlapi főkamerája mellett egy 2MP makró kamerája is van. 2 SIM kártya fogadására is képes.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az LG K22-t is!

2. Huawei Y5P

A legolcsóbb Huawei okostelefon

Kijelző: 5,45” HD+
Tárhely: 32GB
Memória: 2 GB
Üzemidő: max 2 nap
Op. rendszer: Android 10
Ár: 41 900 Ft-tól

Szintén az olcsó okostelefonok kategóriájában versenyez a Huawei Y5P, viszont itt már 8 magos Mediatek processzor található (4×2.0GHz Cortex A53 + 4×1.5GHz Cortex A53) egy IMG GE8320 660MHz GPU társaságában. Belső tárhelye 32GB, de max. 512GB microSD kártyával bővíthető. 2GB belső memóriával rendelkezik. Kijelzőjének mérete 5,45” HD+ felbontással, IPS panellel. Az operációs rendszer Android 10. Hátlapi kamerája LED villanóval szerelt és 8MP felbontású. A 3020MAh akkumulátor hosszú üzemidőt biztosít, akár 2 napot is. Gyerekeknek és időseknek is nagyszerű választás lehet első telefon gyanánt, főleg, ha nem zavarja őket a Google szolgáltatások hiánya. 10 havi 0%THM részletre is megvásárolható.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik, és nem ragaszkodnak a Google szolgáltatásokhoz.

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Huawei Y5P-t is!

3. Nokia 2.4

A legolcsóbb Nokia mobiltelefon

Kijelző: 6,5” HD+
Tárhely: 32GB
Memória: 2 GB
Üzemidő: max 3 nap
Op. rendszer: Android 10
Ár: 44 900 Ft-tól

Réges régen még a Nokia volt a mobiltelefonok csúcsa, mostanában pedig egyre ritkábban bukkan fel igazi gyöngyszem a házuk táján. A kivétel, ami a szabályt erősíti a Nokia 2.4. Olcsó okostelefonok között az egyik jó választás hatalmas, 6,5” HD+ felbontású IPS kijelzőjével.  Processzora MediaTek Helio P22, ami 8 magos (8×2.0GHz Cortex A53), mellette pedig egy IMG PowerVR GE8320 GPU teljesít szolgálatot. A fedélzeten Android 10 található, ahogyan azt illik. Belső tárhelye 32GB, memória terén pedig 2GB-al rendelkezik. Előlapi kamerája 5MP, a hátlapon pedig a 13MP főkamera egy 2MP Mélységérzékelővel is rendelkezik a LED vaku társaságában. Az akkumulátor, amit beleraktak 4500 mAh, ami irtó hosszú üzemidőt biztosít számára, a 3 nap is meg lehet. Ujjlenyomat olvasóval és NFC-vel is rendelkezik, melyek a mobilfizetésnél fontos szerepet játszhatnak.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú Nokia telefont szeretnék az olcsó okostelefonok közül.

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Nokia 2.4-et is!

4. Alcatel 1X 2019

A legjobb ár/érték arányú olcsó okostelefon.

Kijelző: 5,45” HD+
Tárhely: 32GB
Memória: 2 GB
Üzemidő: max 2 nap
Op. rendszer: Android 8.1
Ár: 37 900 Ft-tól

Az Alcatel is régi motoros alsókategóriás szegmensben is. Egy egyszerű dizájnnal megáldott telefont adott ki ebbe a szegmensbe célozva Alcatel 1X 2019 néven. Igaz az operációs rendszere nem a legfrissebb, mert csak Android 8.1, ettől még egy megbízható készülékről van szó. 5,52 HD+ LCD kijelzővel rendelkezik, 16GB belső tárhellyel, ami max 256GB microSD-vel bővíthető. Memóriája 2GB. Processzora 4 magos MEdiaTek (4×1.5 GHz Cortex-A53), amíg a GPU IMG PowerVR GE8100. Ami különlegessége, hogy az 5MP-es előlapi kamera mellett is találunk LED vakut, míg a hátlapi 13MP/2MP kamera páros mellett is. 3000 mAh akkumulátora akár 2 nap üzemidőre is elegendő. Idősek és gyerekek is jó célközönségei lehetnek ennek az olcsó okostelefonnak.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod az Alcatel 1X 2019-et is!

5. Samsung Galaxy A20e

A legolcsóbb Samsung okostelefon

Kijelző: 5,45” HD+
Tárhely: 32GB
Memória: 3 GB
Üzemidő: max 2 nap
Op. rendszer: Android 9
Ár: 37 900 Ft-tól

Az alsó kategória csúcsának tekinthetjük viszont a Samsung Galaxy A20E készüléket, hiszen nyolcmagos Exynos 7884 processzora (2×1.6GHz Cortex A73 & 6×1.35 GHz Cortex A53) mellett egy Mali G71 MP2 GPU foglal helyet. Igaz, az operációs rendszere Android 9, az alsó kategóriás telefonokkal szemben viszont 2 helyett már 3GB memóriával rendelkezik és tárhelyül 32GB-tal. Kijelzője 5,8” HD+ LCD. A kamerája 8MP az előlapon, hátlapi kamerája 13MP és 5MP LED villanóval. 3000 mAh akkuja akár 2 napra is elegendő, NFC és ujjlenyomat olvasó is van benne.

Kinek ajánljuk?

  • Akik a legjobb ár/érték arányú olcsó telefont keresik

Megtetszett? Akkor a notebook.hu kínálatában megtalálod a Samsung Galaxy A20e-t is!

Olcsó mobiltelefon márkák

A legtöbb okostelefon gyártó próbál az összes szegmensbe készülékeket biztosítani a vásárlóközönség részére, így az alsó kategóriába is, mely idősek és gyerekek számára jó választás. A kínai telefonok mellett a fenti márkákkal is érdemes foglalkozni. Kártyafüggetlen készülékeket így érdemes vásárolni, mindegyik jó telefon időseknek.

Nézz körül a legnagyobb telefongyártók legolcsóbb okostelefonjai között:

Telefon operációs rendszerek – melyiket válasszam?

A telefonok operációs rendszerei közül csak és kizárólag Androiddal és iOS-el érdemes foglalkozni. Az Apple nem gyárt ennyire alsó szegmensbe készülékeket, így csak Androiddal fogunk találkozni. Az Android One mellett érdemes minél magasabb verziószámmal szerelt készüléket választani. A legideálisabb jelenleg az Android 10, ami jelenleg az aktuális verziós. A legújabb készülékekre már mostanság érkeznek az Android 11-es verziói. Amit fontos észben tartani, hogy Android 8 alatti készüléket már ne válasszunk 2021 környékén.

Hol érdemes olcsó telefont venni?

Olcsó telefont venni a Notebook.hu webáruházában azért is érdemes, mert alacsony áruk ellenére is lehet tovább könnyíteni a vásárlás nehézségeit, hiszen akár 10 havi 0% THM-el részletre is megvásárolható. Fontos a gyári (más néven gyártói) garancia, hiszen, amíg a bolti garancia esetén az üzlet vállal garanciát, ha az tönkremegy, bezár, akkor a garancia is úszott. Gyári garancia esetén pedig az üzletbe vagy akár a gyártó szervizeibe is vihetjük a készüléket. A notebook.hu csak és kizárólag gyártói garanciával forgalmaz okostelefonokat, ahogyan azt kell!

Olcsó okostelefon tesztek

Habár, ezek nem a legolcsóbb okostelefonok, inkább alsó-közép szegmens, mégis ezeket a teszteket is érdemes megnézned, ha olcsó telefont szeretnél vásárolni:

Okostelefon részletre, akár 0%THM-el

A notebook.hu webáruházában 10 havi 0% THM-el vásárolhatod meg az okostelefonokat, notebookokat és még rengeteg más terméket is. Hogy mit jelent ez pontosan? Azt, hogy a termék árát 10 egyenlő részletben kell  megfizetned 10 hónapon keresztül és csak annyit. Semmi kamat, semmi bújtatott költség nincs ezen felül!

Legolcsóbb okostelefon árak

A legolcsóbb okostelefon árak általában 30-40e Ft körül kezdődnek. Az interneten rengeteg kis üzlet található, ahol akár még olcsóbban is megkaphatók. A kérdés csak az, hogy megéri-e a szürke importos, bolti garanciás utat választani? Szerintünk nem, hiszen az üzlet becsődölés és/vagy megszűnése esetén ugrik a garancia. Ha probléma van a készülékkel, azt nem márkaszervizben fogják javíttatni nagy eséllyel, így akár egy kontár kezébe is kerülhet, és nem minőségi javítást kapunk. Ne kockáztassunk, vásároljunk gyártói garanciás készülékeket, biztos forrásból!

Nézz körül a legnagyobb gyártók legolcsóbb okostelefonjai között:

Akciós okostelefonok

Érdemes az akciós telefonok között is szétnézni, rengeteg esetben van olyan leárazás, hogy az általunk meghatározott keret felett pár ezer forinttal már egy – eredeti áron – több tízezer forinttal drágább készülékhez is hozzájuthatunk. Érdemes tehát nézelődni a notebook.hu webáruházában, vagy akár az üzletet felhívni/felkeresni és beszélni az eladókkal, akik az igényeinkhez és pénztárcánkhoz mérten a lehető legjobb készüléket fogják ajánlani számunkra.

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Legjobb 5G telefonok [2021]

Amikor beköszöntött az 5G korszak, elég nagy felhajtás volt körülötte, hogy káros az egészségre, elpusztulnak …