Kezdőlap / Cikkek / A Samsung hajlítható kijelzős eszközei a jövő?

A Samsung hajlítható kijelzős eszközei a jövő?

Évek óta a levegőben volt a mobil eszközök hajlíthatós kijelzőjének a lehetősége, majd pár éve elkezdtek a prototípus jellegű készülékek sorra megjelenni. A Samsung volt az első, aki nem tétlenkedett, és szinte árasztani kezdte magából az ilyen eszközöket, hiszen a Samsung Galaxy Z Fold után nem sokkal már jött is a Z Fold2 és a Z Flip, ami a Motorola RAZR elvét követve kagylótelefonként nyílt szét.

Merre haladunk tovább?

Habár 8 évvel ezelőtt megkaptuk az irányt a Samsungtól, mégis sok évnek kellett eltelnie, hogy eljusson a piacra egy ilyen készülék. Nézzük csak, mit jósolt a cég 8 évvel ezelőtt:

Mi valósult meg a jóslatból?

2021-ben már ott tartunk, hogy úton a Z Fold3, ami talán a Galaxy Note hajlítható verziója akar lenni, hiszen tollat is fog magában rejteni, ami nem rossz ötlet, főleg hogy hatalmas kijelzőt kapunk szétnyitva.

Még nagyobb kijelzők jönnek

A legtöbben már azt várják, hogy mikor jönnek a hajlítható tabletek, mert akkor még nagyobb kijelzőfelületet kaphatunk a tartalomfogyasztáshoz.

A Lets Go Digital bele is kezdett a koncepció kidolgozásába, és a kiszivárgott híreket felhasználva pár render képet, valamint rajzokat is készített. Nézzük csak meg:

Nem is állt olyan messze az igazságtól a Lets Go Digital, mert a Samsung valóban ebbe az irányba tapogatózik a pár hete napvilágot látott DEMO termékeiket bemutató videóban.

Valóban ez a jövő?

Mikortól lesz annyira kiforrott, hogy az ára is alacsonyabb legyen, és ne kelljen a fejlesztési költségeket ilyen drasztikus áron megfizetnünk? Lássuk be, egy Samsung Galaxy Z Fold2 750.000 Ft-os ára még nem elérhető az átlag magyar pénztárcával rendelkezőknek. Vajon a hajlított kijelző irányába haladunk, vagy a hajlított dupla kijelzőé a jövő, amit a Microsoft Surface Duo és Neo képvisel? Erre a kérdésre az idő fog választ adni.

Ti mit szóltok ezekhez a kütyükhöz? Vásárolnátok, ha már elérhetőbb áron lennének?

A végére azért még itt hagyom a Samsung legújabb hangulatfelelős videóját a témában:

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …