Kezdőlap / Cikkek / Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL teszt | Iskolakezdéshez kiváló!

Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL teszt | Iskolakezdéshez kiváló!

A Lenovo mindig az igényes, megbízható notebookjairól volt híres. Kiváló munkaeszközöket hozott létre a sokrétű felhasználói igényeket kiszolgálva. A Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL profi munkavégzésre született, mindemellett tökéletes társsá válhat a tanulásban, jó szolgálatot téve akár az egyetemen, akár az általános iskolában. Manapság minden diáknak kortól függetlenül szüksége van egy számítógépre vagy notebookra.

Kicsomagolás, külső

Az egyszerű Lenovo ThinkBook feliratos kartondoboz csupán a notebookot és a töltőt tartalmazza a szokásos kézikönyvvel megspékelve. A notebookon az ásvány szürke szín kifejezetten tetszetős, fémes hatást ad neki. A teteje két sávra van osztva: az egyik sáv kicsit fényesebb, rajta a Lenovo logóval, a másik pedig matt és a ThinkBook feliratot láthatjuk rajta. Egész jól néz ki, szerintem nincs okunk panaszra. Mérete 357 x 237 x 19,9 mm, súlya csupán 1,7 kg. Igazán könnyű, egyszerűen magunkkal tudjuk vinni akár a tanterembe is.

Csatlakozók terén teljesen rendben van, hiszen a bal oldalán egy Thunderbolt 4 csatlakozó van, amit egy USB 3.1 Type-C követ, a kettő között pedig a töltést jelző LED található, ugyanis mindkettőn keresztül tölthető a notebook. Ezután egy HDMI, USB 3.1 Type-A, valamint egy kombinált 3,5 mm jack csatlakozó és két állapotjelző LED sorakozik.

Jobb oldalán egy MMC/SD kártyaolvasó, USB 3.1 Type-A, Gigabites LAN csatlakozó és a Kengsinton zár foglalata található.

Az alján semmi extra nincs. Fentről lefelé haladva: egy hatalmas gumitalp, alatta széles szellőzőrács, 2 kisebb gumitappancs, majd a 2x2W Dolby Audio sztereó hangszórópár rácsai találhatóak. A MIL-STD-810H minősítésnek köszönhetően jól ellenáll a rázkódásnak, kisebb ütéseknek, szélsőséges páratartalomnak és -hőmérsékleti viszonyoknak.

Kinyitva a 15,6” FHD (1920×1080) 60 Hz képfrissítéssel és 250 nit fényerővel rendelkező, matt IPS LCD kijelző tárul elénk, aránylag keskeny kávákkal. Fölötte, középen helyezkedik el a HD webkamera takaróval, ami a ThinkShutter fantázianevet kapta. Így nem kell leragasztani a kamerát, mint ahogyan azt sokan teszik, félve a kéretlen behatolóktól. Itt látható még a kamera működését visszajelző LED és a dual tömbmikrofon 2 nyílása.

A billentyűzet mérete alkalmas a kényelmes gépeléshez, ráadásul háttér világítása is van, és numerikusokat is tartalmaz. A gépelés élvezetes rajta a kellemes visszacsatolás miatt, amit a gombok megfelelő lenyomási útjának köszönhetünk.

A billentyűzet jobb felső része fölött található a bekapcsoló gomb, ami körül gyűrű formában a bekapcsoló LED-et is láthatjuk. Egészen jól néz ki, arról nem is beszélve, hogy egy gyorsan és profin reagáló ujjlenyomat olvasó is egyben! A billentyűzet alatti Touchpad normál méretű. A jobb alsó sarokban pedig a szokásos Lenovo logó van.

Benne van minden, ami kell

Hardware fronton 11. generációs Intel Core i3-1115G4 processzort kapunk 6M cache-sel és maximum 4,1 GHz-es órajellel. Memóriából 8GB DDR4 3200 MHz-et kapunk, ami már elegendőnek számít. Tárhelyül 256GB M.2 SSD szolgál. Érdemes tudni, hogy még egy M.2-es SSD-nek van hely a gép belsejében, ha idővel bővíteni szeretnénk! A grafikus vezérlő a 11. generációs Intel procikhoz szánt Intel UHD Graphics, ami munkához tökéletes, játékokhoz pedig csak korlátozottan alkalmas. Le kell szögeznünk, ez nem egy gamer notebook, tehát ez így rendjén is van.

TPM chippel is rendelkezik, ami a gépünk feltörés elleni biztonságát hivatott ellátni. Ez fontos követelménye például a Windows 11-nek is.

Hamarosan Windows 11-gyel!

A notebook Microsoft Windows 10 Home-mal kapható, ami ősszel ingyenesen Windows 11-re frissíthető bárki számára. Ezt akár már most is megtehetjük, ha vállalkozó kedvűek vagyunk, és bevállaljuk a fejlesztői verziót. Ha kíváncsi vagy a fejlesztői verzióra, akkor olvasd el cikkünket!

A Lenovo Vantage pedig olyan segítséget nyújt, ahol a különböző hardware-hez kapcsolódó beállításokat, hibaelhárításokat tudunk elindítani, valamint a garanciánk érvényességét is nyomon követhetjük.

Kell az energia!

Beépített akkuja 3 cellás, 45Whr. 1,5 óra alatt 100%-ra pumpálható az aránylag kis méretű, 65W, Type-C csatlakozós adapterével. A Type-C töltés a mai modern világban elengedhetetlen. Így sokkal könnyebben tudunk töltőt találni, ha a sajátunkat otthon felejtettük.

Vezeték nélküli csatlakozás

Vezeték nélküli csatlakozóból Wi-Fi 6 (ax) és Bluetooth 5.1 áll rendelkezésre.

Összegzés

Egy szó, mint száz, a Lenovo ThinkBook 15 G2 ITL tökéletes munkákra, jegyzetelésre, házi feladatra, filmezésre, szórakozásra, így kifejezetten jó választás diákok számára, de akármilyen irodai munkára egyaránt. A webkamera lezárásának lehetősége és az ujjlenyomat olvasó pedig külön plusz pont, ami a notebook javára írható!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …