Kezdőlap / Cikkek / Legjobb PS4 játékok, amiket kötelező kipróbálnod [2021]

Legjobb PS4 játékok, amiket kötelező kipróbálnod [2021]

Hogyan válasszunk PlayStation 4 játékot?

Akár PlayStation 4-gyel, akár a legújabb generációs PlayStation 5-tel rendelkezünk, rengeteg PS4 játék áll rendelkezésünkre, amiből választhatunk, hiszen amelyik játéknak nincsen PS5-re szánt extra variánsa, azzal a visszafelé kompatibilitás miatt vígan eljátszadozhatunk a legújabb konzolon is. De hogyan válasszunk játékot? Ha már birtokunkban van a Sony konzolja, mindenképp javaslom a PlayStation Exkluzív címek között keresgélni a kedvenc játékstílusunkban, hiszen azok legtöbbször bomba sikerek és igencsak kihasználják a masina adta hardver lehetőségeit. De persze rengeteg cross-platform (több konzolon, PC-n is elérhető) játék létezik és persze az sem utolsó szempont, ha magyar szinkront vagy legalább feliratot kapott.

Legjobb PS4 játék gyerekeknek

Rengeteg játékkal találkozhatunk, amiket elsősorban gyerekeknek fejlesztettek, mégis képesek lekötni a felnőtt játékosokat is. Ha valamit kell kiemelnem, akkor talán azt mondanám, hogy az összes LEGO Kaland, amit akár többen (pl. a szülő a gyerkőcökkel) is játszhatnak egy képernyőn. Ennek legújabb tagja a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, ahol az ifjú Skywalker egész életútját játszhatjuk végig.

Legjobb PS4 autós játék

Autós játékból rengeteg van, de talán az egyik legjobb a Gran Turismo Sport. Arról nem is beszélve, hogy még PlayStation VR kiegészítése is van, sajnos a multiplayer kimaradt a VR repertoárból. Ettől függetlenül egy jól összerakott játék lett. Ott van még az F1 2019 és a nem olyan rég megjelent F1 2021 is, vagy akár a Driveclub sorozat, amiből szintén van PSVR variáns.

Legjobb PS4 akciójáték

Legjobb PS4 akciójátékokból Dunát lehetne rekeszteni. A Far Cry sorozat mindenki kedvence, de ha poszt apokaliptikus, zombis játékra vágyunk, a Dying Light is nagy kedvenc, aminek decemberben jön a folytatása a Dying Light Stay Human. Ami elég megosztó lett, de szerintem a történet, az akció és a grafika szempontjából ott van a csúcson, az a The Last of Us 2. része. Hamarosan érkezik az új Far Cry 6 is!

Legjobb PS4 játék magyarul

A legjobb PS4 játékok magyar szinkronnal” kategória győztesei a PlayLink játékok, amiket az egész család vagy baráti társaság együtt játszhat, és még csak kontrollerekre sincs szükség, hiszen az okostelefonunkat kell csatlakoztatni. Kideríthetünk egy gyilkosságot a Hidden Agenda c. játékban, amiben az összes döntést a többség hozza meg; vagy akár egy kvízjáték szereplői is lehetünk a Knowledge is Power játékban.

Legjobb PS4 játék lányoknak

Tipikus lányos játéknak tekinthetjük a Sims 4-et, de igazán csajosnak a Just Dance 2021-et tartanám. Nehéz azt mondani egy játékra, hogy lányoknak való, nem skatulyáznék be egyetlen címet sem túl szívesen, hiszen a fentebb említetteket is ugyanolyan szívesen játssza mindkét nem.

Legjobb kétszemélyes PS4 játék

Legjobb kétszemélyes játékon nem kellett sokat gondolkodni. Habár több ilyen játék is létezik, mégis az egyik legjobb a Brothers: A Tale of Two Sons sikerein felbuzdulva elkészített: A Way Out c. játék, ahol két rabnak egymásra utalva kell megszökniük a börtönből, hogy szembeszálljanak közös ellenségükkel.

Legjobb magyar feliratos PS4 játék

A legjobb magyar feliratos PlayStation 4 játéknak a Detroit: Become Human-t kiáltom ki. Az egyik legizgalmasabb történet, ami rengeteg szálon fut, és mi dönthetünk, hogy ezek a szálak milyen irányt vegyenek. Döntések sorozatát kell meghoznunk, melyek kihatnak a jövőbeli eseményekre. A magyar felirat sokakat segíthet abban, hogy könnyebben tudjanak azonosulni a történettel, ha egyáltalán nem vagy nem elég jól beszélnek angolul a történet megértéséhez.

Legjobb PlayStation VR játék

A legjobb PlayStation VR játék a Resident Evil VII. Aki próbálta már a VR-t, és tisztában van azzal az élménnyel, hogy milyen amikor a játék világa élethű méretben körülveszi, érzékeli a távolságokat és a teret, az tudhatja, hogy egy horror játéknál nincs izgalmasabb, mint VR-ban játszani. A Resident Evil 7. része pedig történet szempontjából kiváló, grafikailag lenyűgöző, VR-ban pedig rettenetesen izgalmas. Persze a Marvel’s Iron Man VR sem megvetendő, a Vasember rajongóknak pedig egyenesen kötelező!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Top 5 játékmegjelenés 2021. augusztus

A nyár utolsó hónapját kell már csak kibírnunk, hogy kezdetét vegye az őszi kánaán, és …