Hogyan építettem iPhone-t Kínában? | Videó

Az iPhone napjaink egyik legismertebb okostelefon brandje. Több millió darab elérhető már a világban és nagyban befolyásolja az aktuális trendeket egy-egy döntés, amit az Apple meghoz vele kapcsolatban a boszorkánykonyhájában. Mi történik azonban akkor, ha egy lelkes ezermester a saját példányát nem egy erre dedikált üzletben venné meg, hanem alkatrészenként, azokat egy kínai piacon megvásárolva szeretné összerakni?

Már több, mint 15 millióan látták a Strange Parts nevű YouTube-csatornára felkerült videót, aminek a címe: „Hogyan építettem saját iPhone-t – Kínában”. A videó főszereplője Scotty Allen, a kínai Shenzen városában járja a piacokat és szerzi be az alapanyagot saját gyártású Apple termékéhez.

„Teljesen elbűvöltek a kínai Shenzhen városában található telefonpiacok. Többször is bejártam őket, de még mindig nem értek olyan alap dolgokat, hogy kik üzemeltetik a piacokat illetve kik veszik az alkatrészeket és mit tesznek velük.” – olvasható a videó leírásában. A különleges projekt vége siker, vagy bukás? A magyar felirattal is elérhető videó végén kiderül. Alig 23 perces anyagról van szó, így tech rajongóknak, abszolút ajánlott… az, hogy megéri-e ez az egész? Maga a szerző, egy másik videóban kijelenti, hogy egy ilyen eszköz összerakása nagyjából annyiba kerül, mintha használtan vennénk egy ilyen terméket…ergo nem nyerünk vele érdemben.

Nos, annyi kínai út árával (ha éppenséggel nem egy úton sikerülne beszerezni a dolgokat) már többet költöttünk, mintha megvettük volna a telefont, illetve ehhez nem jár garancia sem, illetve a kétes eredetű eszközök beszerzése még az illegalitás veszélyét is magában hordozza. Nem olcsó egy ilyen telefon, az tény, de talán jobb megoldás is van (0% THM-es akció, mondjuk nálunk…), hogy megszerezhessünk magunknak egy ilyen terméket.

Comments

Rólunk Katona-Kis András