Gamer-sztárok | Lady Gaga, Robin Williams és Superman, kontrollerrel a kézben

A hollywoodi szuperprodukciók és stadionokat megtöltő koncertturnék közt kedvenc előadóművészeinknek is jut némi idő a pihenésre. Ahogy az „átlag embereknél”, úgy néhány hírességnél is előkelő helyen szerepelnek a kikapcsolódási módok közt a videójátékok. Legújabb cikkünkben összeszedtünk pár hírességet, akik ilyen-olyan módon vallottak kedvenc játékaikról.

Alig két napja hozta le a gamer.hu egy cikkében, hogy Lady Gaga épp a Bayonetta ötödik szintjére készül: “Amikor végzel a Bayonetta negyedik fejezetével, majd tudatosul benned, hogy az ötödikben szét fogják rúgni a s*ggedet.” – írta ki Twitter oldalára a Csillag születik sztárja. Az extravagáns énekesnő talán nem is választhatott volna hozzá illőbb játékot, mint a hack’n’slash műfaj egyik legdögösebb harcos nőjének történetét. Bayonetta, a japán stílusnak megfelelően, eszeveszettül stílusos környezetben és látványos megoldásokkal tesz arról, hogy növekedjen az elhullott ellenfelek száma, s ahogy Gaga posztjából is kiderül: kihívás is akad bőven a kalandban.

Gondoltátok volna, hogy Robin Williams benne van a World of Warcraftban? A színészt megszemélyesítő, nem meglepő módon „Robin” nevű NPC (azaz nem játszható karakter), Nagrand nevű területen található meg a játékon belül.  Ugyan a figura nem nyerte el a rajongók tetszését (alapvetően kevés, rögtön érthető utalás van a színész munkásságára), a Blizzard okkal emlékezett meg a „Jó reggelt Vietnám!” főszereplőjéről. A humoros és egyben szívhez szóló történetekben nyújtott alakításai közt rengeteg időt töltött a Warcraft III és a World of Warcraft előtt, s ezt többször is hangoztatta.

Henry Cavill, azaz Superman legutóbbi megformálója is nagy rajongója a WoW világának, de emiatt majdnem lemaradt az Acélember szerepéről. Szerencséjére a rendező, Zack Snyder nem csak egyszer próbálta meg felhívni a jóképű színészt, így az végül három filmben is eljátszhatta az egyik legismertebb szuperhős szerepét. Cavill nem csak a Warcraft világában érzi jól magát, de többször is célzott arra, hogy mekkora Witcher rajongó. Nos, rajongóként talán az egyik legjobb érzés az lehetett, amikor a Netflixre készülő Witcher-sorozat főszerepét, azaz Riviai Geralt szerepét rá osztották: mit gondoltok, milyen lesz hosszú, ősz hajjal?

Mindenképp érdemes még kitérni két sztár-gamerre: Jack Black és 50 Cent munkássága nagyban különbözik egymástól, közös pontjuk azonban van. Amellett, hogy ők is rendkívül oda vannak a videojátékokért, mind a ketten főszereplői és producerei voltak egy-egy alkotásnak. Jack Black Brutal Legendje egy szerepjátékos és stratégiai elemekkel megpakolt rock-fantasy, zseniális zenékkel, hulla laza stílussal és Black-stílusú poénokkal (kinek pozitív, kinek negatív ez a jelző, döntse el maga). 50 Cent egy egészen más vonalon indult el: kőkemény akciójátékot faragtatott a készítőkkel, aminek ő maga volt a főszereplője.

Egy külön bekezdést érdemelnek még a Call of Duty-játéksorozatért rajongó ismert emberek. Mila Kunis, Eminem és Justin Bieber is nagy rajongója a sorozatnak, ami az utóbbi 10 évben 8-szor is a legtöbbet eladott játék, az adott naptári évben, aktuális epizódjával. Hasonlóan népszerű a sztárok közt a Halo-széria, amiért Zack Effron és Megan Fox is rajong, akárcsak Snoop Dog.

Ti melyik népszerű színésszel/énekessel szeretnétek együtt tolni egy pár meccset, vagy co-op módban ontatni a pixel-vért?

Comments

Rólunk Katona-Kis András