CES 2019: A legfurább kütyük

Las Vegasban január 9. és 11. között bemutatkozott a tech-világ apraja-nagyja a Consumer Electronics Show-n, azaz a CES-en. Itt mutatkoznak be a legújabb fejlesztések prototípusai és a piacon hamarosan debütáló eszközök. Hihetetlen mennyiségű újdonságot hoznak ide évről-évre, így kikerülhetetlen, hogy akadjon egy-kettő, aminek leírása láttán furcsa grimasz rajzolódik arcunkra.

Okos övek: Ettől padlót fog a gatyád

Hihetetlen, de ezt tényleg meg lehetett nézni a CES-en. A fejlesztés 2016 óta tart, s az öv egy applikáción keresztül kommunikál (milyen meglepő) telefonunkkal. A jelenlegi verzió rögzíti a derékbőségünket és van benne egy, az Apple Watch-hoz hasonló detektor, ami figyeli, hogy ha a használó esetleg elesett, ezzel pedig akár vészjelzést is tud küldeni. Fura, de hasznos!

Forrás: News.com.au

Lovot: Szeretetet kapsz a kütyüdtől

Egy korábbi blogposztunkban már volt szó a férfiről, aki feleségül vett egy hologramot. Ott már feszegettük a témát, hogy miért választ valaki ilyen partnert, illetve mi okozhatja az ehhez hasonló érzelmeket egy gép felé. A Lovot a monoton napokba akar adni egy kis érzelmi töltetet: a kis állatka-szerű gépek követnek a lakásba, ha megöleljük őket „örvendeznek” és a testüket fel tudják annyira melegíteni, hogy egy hideg estén jól essen kézben tartani őket.

“Megcsaltál!”
Forrás: TechRadar

Ha érdekelne cikkünk a férfiről, aki feleségül vette hologrammját, akkor kattints át a cikk elolvasása után.

Foldimate: Ha még ki is vasalná…

Tegye fel a kezét, aki utál hajtogatni! Nem látom, de biztos sokan vannak. Nekik találták ki a Foldimate nevű eszközt, ami… dobpergés… összehajtogatja a belerakott ruhákat. Öt másodperc/ruhás sebességet tud produkálni, sajnos vasalás és „keresd meg a zoknim párját” funkció még nincs benne.

Forrás: TechRadar

Okos etető: 3D arcfelismerés a kutyádnak!

Egy állatkánál talán már nem olyan macerás, kettőnél már húzós lehet, de háromnál, vagy az felett egész bonyolult az etetés folyamata (gondolok itt kutyákra/macskákra… aranyhalaknál talán megoldható). Erre kíván választ találni egy olasz cég, a Volta nevű eszközzel, ami felismeri a megetetendő jószágot és csak neki teszi elérhetővé az eledelt. Pontosan, a bescannelt kutya-arc nyitja ki az ételt takaró kis csapóajtót, így nem tudnak egymás tálkájába beleenni az éhenkórász jószágok.

Engem csak az érdekelne, hogy a cicás arcképekkel mit kezdenek a kiállítás után.
Forrás: News.com.au

Intelligens WC: Igen… az…

A Kohler Numi 2.0 Intelligens wc-kagylója… nos, okos. Felszerelték hangulatfényekkel, előmelegíti az ülőkét és a nagy teljesítményű hangszóróinak hála zenelejátszásra is alkalmas, hogy jobban teljen a wc-n töltött idő. Sőt, az Amazon Alexájával is képes kommunikálni. Wow.

High-tech trón
Forrás: TechRadar
Szerintetek melyik volt a legfurább kütyü?
Az okos öv
Lovot: Az ölelkezős robot
Foldimate: A hajtogató gép
Volta: Az okos etető
Kohler Numi 2.0: Az okos porcelán trón

Comments

Rólunk Katona-Kis András