3 legjobb laptop hűtő [2021] – Segítünk választani!

3 legjobb laptop hűtő

A laptop hűtés nagyon fontos, főleg meleg nyári időben. Minden laptopnak van saját hűtése, sokszor azonban ez kevésnek bizonyul nagy megterhelés mellett. Ezért összeszedtük a 3 legjobb laptop hűtőt!

Trust GXT 1125 QUINO notebook hűtőállvány

Az egyik legvagányabb laptop tartó, ami hűtéssel is fel van vértezve, a Trust GXT 1125 QUNO. Menő dizájnnal felhívja magára a figyelmet, ezenkívül hatékonyan hűti a maximum 17,3″ méretű laptopokat. Egy hatalmas 130 mm átmérőjű fő ventilátor van középen, illetve oldalanként 2-2 kisebb 50 mm átmérőjű segéd ventilátor gondoskodik az egyenletes és hatékony hűtésről. Magassága és dőlésszöge állítható 5 fokozatban. A prémium, masszív alumínium dizájn mindent visz a LED-es világítással. Külön van hozzá egy lecsatlakoztatható telefonállvány. Gamingre kiváló választás, hogy ne melegedjen túl a gép!

Verbatim Surefire Bora Gaming notebook hűtőpad

A Verbatim Surefire Bora Gaming, ahogy a neve is mutatja, játékosok számára született. Igazi gamer notebook kiegészítő 12″-tól egészen 17″-ig. A menő RGB LED világítása személyre szabható. 4 darab 120mm átmérőjű ventilátor kapott benne helyet, fordulatszámuk 1200 RPM-ig állítható szükség szerint. 2 fix pozícióban állítható dőlési szöge. Zajszintje alacsony, csupán 26 DB. Csúszásmentes lábakkal felszerelték, és 1 db USB 3.0 porttal is rendelkezik. Gamerek számára tökéletes választás!

Yankee YSN 210 Notebook hűtő / tartó

A Yankee YSN 210 laptop tartót azért választottuk bele a top 3-ba, hogy ne csak a gamerek csilli-villi notebook hűtői kapjanak szerepet, hanem az átlagfelhasználókra is gondoljunk, akiknek fontos a hűtés mellett a kényelem és a praktikum. Ezzel a notebook állvánnyal maximum 17″ mértű notebookokat tudunk kiszolgálni, 2 db 80 mm átmérőjű, maximum 25 DB zajszintű ventilátorok találhatóak benne. A notebookot maximálisan 4-46,5 cm magasságig emelhetjük, bárhogy dönthetjük, így a legtökéletesebb pozíciót állíthatjuk be, ha munkáról van szó.

Milyen notebook hűtőt vegyek?

Normál laptophoz nem fontos a legkomolyabbat választani, ha legalább 2 ventilátor hűti a notebook alját, az már megfelelő. Viszont ha gamer notebookot hűtenél, érdemes egy komolyabb, 4-5 ventilátoros megoldást választani. A meleg nagy ellensége a számítógépeknek, így próbáljunk számukra hűs környezetet biztosítani, hiszen a nagy hőtől akár be is lassulhatnak, és az játék esetén nem éppen örvendetes.

Gamer notebook hűtése – Tippek

A gamer laptopok hűtőrendszere általában elég komoly, de hozzá kell tenni, hogy nagy leterheltség alatt akár egy repülőgép turbina, olyan hangokat is képes elérni. Ha ezt a kemény munkát megtámogatjuk egy hatékony, de halk laptop hűtőállvánnyal, lényegesen csendesebb és hűsebb környezetet teremthetünk számára és a fülünknek is. Ezért fontos külön hűtést is használnunk, főleg a nyári meleg időben!

Aktív és passzív laptop hűtők

A passzív laptop hűtők általában nem érik el azt a célt, ami a lényeg lenne, hiszen csak a hőt próbálják elvezetni, de valjuk be, lényegesen kevésbé hatékony, mint aktív hűtéssel rendelkező ventillátoros társaik. Mindenképp az aktív hűtés mellett tenném le a voksot, érdemes abban gondolkodni.

Mikor hasznos egy notebook hűtő?

Laptop hűtőre nagy melegben, komoly igénybevétel és játék közben lehet szükséges. Arról nem is beszélve, hogy sokan pl. ágyban használják a notebookot, az ölükben paplanra téve, ami elzárja a hűtőrácsok egy részét, és ha nem tud távozni a ventilátor által kifújt meleg levegő, akkor tovább melegszik a belseje. Rengeteg fajta laptop hűtőállvány vagy hűtőpad tökéletes megoldás ilyen esetben is, ezért használjuk bátran!

Laptop hűtő márkák

Notebook hűtőt márka gyárt, legyen az hűtőállvány, hűtőpad vagy csak sima notebook hűtő. Sokféle márkából válogathatunk, legyen ez a Yenkee, Trust, Verbatim, Hama, Trus, Cooler Master és még sokan mások. Látogass el a notebook.hu webáruházába, és nézd meg az aktuális notebook hűtő kínálatot!

Comments

Rólunk Orosz Mihály

A kiváló, 1984-es évjáratomnak köszönhetően a számítógépek, okostelefonok fejlődését korai korszakuktól kezdve figyelhettem egészen napjainkig. Már gyerekként nagy hatással voltak rám a sci-fi filmek és a bennük látható technológiák, melyek nagy része azóta valósággá is vált részben vagy teljes egészében. BASIC programozást 12 évesen a Commodore 64 korszakom óta tanultam, míg egészen 20-as éveim elejéig volt közöm Turbo Pascal, C++, HTML, PHP-hez is, s míg sokan azt állították nagy programozó leszek, én rájöttem, hogy csak addig szerettem programozni amíg nem mondták meg mit programozzak. A tanulmányaim folyamatosan informatika irányában voltak, a főiskola utolsó 1-1,5 évében pedig egy régi nagy álmom teljesült, egy egész számítástechnikai üzletet vezethettem. Én találtam ki milyen árut hozzanak, milyen áron adjuk, komplett konfigurációkat szereltem össze és szervizeltem. A fősuli végével online marketing irányba vitt az élet, ahol a HTML-nek még hasznát vettem. Gyerekkoromtól kezdve a Commodore 64, Schneider Color Personal Computer 664-en át az első Intel Celeron 266MHz-es processzorral megáldott PC-men keresztül volt mindenem, melyek az idő alatt folyton cserélődtek újabbnál újabbra. Ugyanígy az első telefonom 14 évesen kaptam, az egy Nokia 3310 volt, majd jöttek a polifonikus csengőhangos, színesebb kijelzős telefonok, később lett egy HP iPAQ H1940 zseb PC-m, amivel telefonálni nem lehetett, de ha BT-on összekötöttem a mobilommal, ami már tudott netet megosztani, akkor tudtam rajta böngészni, skype telefonálni. Váltig állítottam mindenkinek, hogy higgyenek nekem ez a jövő, nagy színes érintőkijelző, ilyenek lesznek a telefonok, majd rá pár évre megjelent az első iPhone. Kb. azóta haragszom az Apple-re, mert előadták, hogy ilyen még nem volt, holott nekem már évekkel előtte volt zseb PC-m, aminek létezett telefonos verziója is, az egyetlen különbség a felhasználói felület egyszerűsége volt. Az én első komoly okostelefonom a HTC Touch Pro volt, ami szerintem a mai napig igazán menő készülék. Mint a korábbi pocket PC-k ez is Windows Mobile operációs rendszerű volt, de készítettek rá egy felhasználóbarát kezelőfelületet. Utána sok mobilom volt míg el nem jutottam a jelenleg is használt Samsung Galaxy Z Fold2 készülékemhez, amit 2021 óta nyúzok „töretlenül”. Notebookom Microsoft Surface Pro 6, asztali gépem egy i9-es Intel, 16GB RAM, RTX 2070, de főként videóvágásra használom. Játszani PS5-ön szoktan és van hozzá PSVR2 is, ami igazán nagy előrelépést mutatott fel az elődhöz képest, mely bevezetett a virtuális valóság világába.