Kezdőlap / Cikkek / 3 legjobb laptop hűtő [2021] – Segítünk választani!

3 legjobb laptop hűtő [2021] – Segítünk választani!

3 legjobb laptop hűtő

A laptop hűtés nagyon fontos, főleg meleg nyári időben. Minden laptopnak van saját hűtése, sokszor azonban ez kevésnek bizonyul nagy megterhelés mellett. Ezért összeszedtük a 3 legjobb laptop hűtőt!

Trust GXT 1125 QUINO notebook hűtőállvány

Az egyik legvagányabb laptop tartó, ami hűtéssel is fel van vértezve, a Trust GXT 1125 QUNO. Menő dizájnnal felhívja magára a figyelmet, ezenkívül hatékonyan hűti a maximum 17,3″ méretű laptopokat. Egy hatalmas 130 mm átmérőjű fő ventilátor van középen, illetve oldalanként 2-2 kisebb 50 mm átmérőjű segéd ventilátor gondoskodik az egyenletes és hatékony hűtésről. Magassága és dőlésszöge állítható 5 fokozatban. A prémium, masszív alumínium dizájn mindent visz a LED-es világítással. Külön van hozzá egy lecsatlakoztatható telefonállvány. Gamingre kiváló választás, hogy ne melegedjen túl a gép!

Verbatim Surefire Bora Gaming notebook hűtőpad

A Verbatim Surefire Bora Gaming, ahogy a neve is mutatja, játékosok számára született. Igazi gamer notebook kiegészítő 12″-tól egészen 17″-ig. A menő RGB LED világítása személyre szabható. 4 darab 120mm átmérőjű ventilátor kapott benne helyet, fordulatszámuk 1200 RPM-ig állítható szükség szerint. 2 fix pozícióban állítható dőlési szöge. Zajszintje alacsony, csupán 26 DB. Csúszásmentes lábakkal felszerelték, és 1 db USB 3.0 porttal is rendelkezik. Gamerek számára tökéletes választás!

Yankee YSN 210 Notebook hűtő / tartó

A Yankee YSN 210 laptop tartót azért választottuk bele a top 3-ba, hogy ne csak a gamerek csilli-villi notebook hűtői kapjanak szerepet, hanem az átlagfelhasználókra is gondoljunk, akiknek fontos a hűtés mellett a kényelem és a praktikum. Ezzel a notebook állvánnyal maximum 17″ mértű notebookokat tudunk kiszolgálni, 2 db 80 mm átmérőjű, maximum 25 DB zajszintű ventilátorok találhatóak benne. A notebookot maximálisan 4-46,5 cm magasságig emelhetjük, bárhogy dönthetjük, így a legtökéletesebb pozíciót állíthatjuk be, ha munkáról van szó.

Milyen notebook hűtőt vegyek?

Normál laptophoz nem fontos a legkomolyabbat választani, ha legalább 2 ventilátor hűti a notebook alját, az már megfelelő. Viszont ha gamer notebookot hűtenél, érdemes egy komolyabb, 4-5 ventilátoros megoldást választani. A meleg nagy ellensége a számítógépeknek, így próbáljunk számukra hűs környezetet biztosítani, hiszen a nagy hőtől akár be is lassulhatnak, és az játék esetén nem éppen örvendetes.

Gamer notebook hűtése – Tippek

A gamer laptopok hűtőrendszere általában elég komoly, de hozzá kell tenni, hogy nagy leterheltség alatt akár egy repülőgép turbina, olyan hangokat is képes elérni. Ha ezt a kemény munkát megtámogatjuk egy hatékony, de halk laptop hűtőállvánnyal, lényegesen csendesebb és hűsebb környezetet teremthetünk számára és a fülünknek is. Ezért fontos külön hűtést is használnunk, főleg a nyári meleg időben!

Aktív és passzív laptop hűtők

A passzív laptop hűtők általában nem érik el azt a célt, ami a lényeg lenne, hiszen csak a hőt próbálják elvezetni, de valjuk be, lényegesen kevésbé hatékony, mint aktív hűtéssel rendelkező ventillátoros társaik. Mindenképp az aktív hűtés mellett tenném le a voksot, érdemes abban gondolkodni.

Mikor hasznos egy notebook hűtő?

Laptop hűtőre nagy melegben, komoly igénybevétel és játék közben lehet szükséges. Arról nem is beszélve, hogy sokan pl. ágyban használják a notebookot, az ölükben paplanra téve, ami elzárja a hűtőrácsok egy részét, és ha nem tud távozni a ventilátor által kifújt meleg levegő, akkor tovább melegszik a belseje. Rengeteg fajta laptop hűtőállvány vagy hűtőpad tökéletes megoldás ilyen esetben is, ezért használjuk bátran!

Laptop hűtő márkák

Notebook hűtőt márka gyárt, legyen az hűtőállvány, hűtőpad vagy csak sima notebook hűtő. Sokféle márkából válogathatunk, legyen ez a Yenkee, Trust, Verbatim, Hama, Trus, Cooler Master és még sokan mások. Látogass el a notebook.hu webáruházába, és nézd meg az aktuális notebook hűtő kínálatot!

Comments

Kapcsolat Orosz Mihály

Talán ez is érdekel

Villanyszámla csökkentése az új rezsi tükrében

Nem csak a környezetünk, hanem a pénztárcánk szempontjából sem mindegy, hogy mennyi villanyt, vizet és …