PC gyorsítás kezdőknek 2

PC gyorsítás kezdőknek – Az indulási sebesség növelése

Növeld az indulási sebességet!

Mennyire kellemetlen, amikor szeretnél megírni egy esszét, esetleg dolgoznod kell, de géped megnehezíti az életed… ugye? Egyes gépek nagyon lassan töltenek be annyira, hogy használhatóak legyenek, de amikor minden megvan és minden programból kiléptél, amit nem használsz, már minden megy, mint a karikacsapás.

De miért ne spórolnál meg magadnak egy kis időt, ha megteheted? Mert megteheted…

Ha gépednek több mint 30 másodpercbe telik bekapcsolni, vagy ami még súlyosabb: ha az indulás alatt még egy kis laza bóbiskolásra is van időd, egyértelmű jele annak, hogy valami nincs rendben.

Azt jelenti, hogy nagyon sok program számára engedélyezted, hogy elinduljon az operációs rendszer bekapcsolásával. Míg ezek közül néhány elengedhetetlen a gép helyes működéséhez (így például az antivírus), mások több kárt okoznak, mint hasznot és jelentősen megnyújtják az operációs rendszer indulási idejét.

Célszerű letiltani a programokat, melyek a gép bekapcsolásakor elindulnak, így növelheted a feldolgozási sebességet. Erre kétféle lehetőséged van:

  1. 1.    Windows eszköz használatával

Ha Windows 8-nál korábbi verziójú operációs rendszert használsz, akkor kattints a Start menüre, ott válaszd a Futtatást, gépeld be a következőt: “msconfig”, megjelenik egy ablak, melyen az Automatikus indítás fül alatt végezhetsz módosításokat.

  1. 2.    A OneSafe PC Cleaner használatával

A OneSafe PC Cleaner egy, a Microsoft által hitelesített program. Sokkal teljesebb megoldást nyújt, mint az előző pontban említett művelet és a használata is rendkívül egyszerű. Miután telepítetted a programot, kezdheted is a tisztogatást.

Egyetlen kattintással engedélyezheted vagy letilthatod egy program automatikus indulását bekapcsoláskor.

Miután megtisztítottad géped, indítsd újra és láss csodát!

Sorozatunk további részei:

PC gyorsítás kezdőknek – A nem használt programok törlése

Comments

Rólunk Katona-Kis András